Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slopa P-skivorna och låt anställda i vården ta helhetsansvar

Socialdemokraterna har till övergripande mål för åren 2011- 2013 föreslagit att arbetet för att förbättra och underhålla en attraktiv boendekommun och besökskommun är vida känt.
- Som en del i att uppnå detta mål föreslås att p-skivorna slopas, skriver Anders Björkman, ordförande, i en motion.

I en annan motion föreslås i samma anda att det byggs cykelvägar för bättre miljö, säkerhet och hälsa. S vill sätta trygghet och livskvalité i fokus.
- kommunens invånare ska vara friskare än genomsnittet i länet.
Som en del i att uppnå dessa mål föreslås att en genomförandeplan för cykelbanorna tas fram, och där det behövs i samarbete med Trafikverket.

Äldreomsorgen

Tredje motionen handlar om att ge personalen inom äldreomsorg större eget ansvar.
- Kommunen ska bedriva en bra vård ochomsorg där både brukare och personal trivs och att den drivs i egen regi samt att kommunen har en personalpolitik med hög delaktighet, tydligt ledarskap, tydliga mål, engagerad personal i en tydlig demokratisk organisation.
Som en del i att uppnå detta mål föreslås:
* Att kommunen genomför ett projekt för att se om och vilka fördelar det finns inom äldreomsorgen för brukare, anhöriga och personal när personal (så långt möjligt inom kommunens mål, ekonomiska ramar samt lagar och förordningar) får tar ett större helhetsansvar för verksamhet både vad avser, ekonomi, verksamhets- och personalplanering samt uppföljning.
* Att två enheter inom särskilt boende utser en avdelning och grupp med intresse för att delta.
* Att en projektledare anställs och utvärdering görs efter 1,5 år men med löpande utvärderingar under projekttiden.

BENGT OLDHAMMER
023-476 47 / 070-631 28 47
bengt.oldhammer@daladem.se