Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sluta stressa hemtjänst- arbetare

Sedan i våras har många hemtjänstarbetare landet runt blivit tvungna att använda olika GPS-övervakningssystem.

I Stockholm heter systemet ParaGå.

Systemet har medfört en mängd problem: de som jobbar får mindre tid att lägga på umgänge och omsorg, blir stressade över om de verkligen kan ta en kopp kaffe och har dessutom vid flera tillfällen fått löneavdrag när systemet ligger nere.

SAC-anslutna hemtjänstarbetare i Stockholm, som arbetar hos kritiserade företaget Alerts, har sedan en vecka tillbaka satt systemet ParaGå i blockad. De vill kunna ge bättre vård och få en bättre, mindre stressig arbetsmiljö. Aleris har svarat med att lock-outa hemtjänstarbetarna. Hedemora LS stödjer syndikalisternas blockad.

Vad är det för samhälle vi lever i där hemtjänstarbetarna får stressa livet ur sig, för att företag som t ex Aleris ska göra vinst?

Hedemora LS hoppas att fler hemtjänstarbetare gör som syndikalisterna, och att de här övervaknings och kontrollsystemen tas bort.Hemtjänstarbetarna är värda bättre arbetsmiljö, och våra äldre en mänsklig vård.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare