Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SM-guld till Brunnsberg

Brunnsberg från Älvdalen tog två guld, ett silver och ett brons när SM i de återstående viktklasserna avgjordes i småländska Hovmanstorp.

Guldmedaljerna fixade herrarna i 700-kilosklassen och juniorerna i 600-kilos.
Herrarna stod för dagens prestation. Innan tävlingen var det nog ingen som tippat Brunnsberg, men via 3–0 mot Unnaryd i semifinalen och 2–1 mot Wallby (Enköping) i finalen var saken klar. Wallby ledde finalen med 1–0 men blev utvarnade i de båda avslutande dragen.

Det här var första SM-guldet med ett rent Brunnsbergs-lag i en herrklass sedan klubben startade 1997.
– Vi har ett sammansvetsat lag, vi har dragit ihop i många år, alla är bra tränade, och under åren har vi lärt oss var och när vi ska ta i, plus att vi inte drar på oss onödiga varningar. Det känns jävligt bra, vi slår från underläge och vinner ett guld, det kan det bli bättre! säger tränaren och dragaren Daniel Eriksson.
För juniorerna var det exakt tio år sedan Brunnsberg tog SM-guld i samma klass.
– Vi har nosat på det här guldet i flera år nu, men den här gången syntes det att det var dags. Våra juniorer såg ut som vinnare redan från första draget, säger tränaren Daniel Eriksson.

Silvret gick till damerna i 520-kilosklassen. De fick stryk i finalen mot Unnaryds riktigt starka lag.
– Men vi är mycket nöjda med vår insats, det känns trots allt som att vi vann ett silver, säger damdragaren Katti Nylund.
Bronset krigade ungdomarna i 560-kilos till sig.
För övrigt blev det en sjundeplats för herrar 600 kilo.

På den efterföljande banketten delade Svenska Dragkampförbundet ut individuella priser och där fick Jennie Andersson från Brunnsberg priset Årets damprestation i Sverige. Motiveringen: ”Detta är en tjej som utvecklas hela tiden både som dragare och person, en klippa att luta sig mot, och en bra representant för svensk dragkamp. En lugn och mycket positiv och trevlig tjej, en värdig pristagare.”
Om en och en halv vecka åker elva dragare från Brunnsberg till Assen i Holland för att representera Sverige i EM och junior-VM.