Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SM-medaljer för motorprestationer

Svenska Bilsportförbundet passade på att dela ut SM medaljer i tolv kategorier under Stockholm Lifestyle Motor Show i Älvsjö i helgen. I tre av klassena fanns dalfolk med på prispallen.

borlänge

Angelica Larsson, som tävlar i klassen Junior Dragster för Night Cruisers Färnäs i Mora, fick ta emot en silvermedalj för sina insatser på dragracingbanorna runt om i Sverige 2012.

47 deltagare har fightats på totalt tiotävlingar.
Angelica började tävla i sporten 2008 då hon var 12 år. Eftersom mamma Annica tävlat i många år inom så var valet av sportgren inte svårt.
– Resultaten har varit lite upp och ner under åren ända tills i år, säger Angelica.
En silvermedalj var en bra avslutning på junior-dragstersejouren, då hon till kommande säsong tar över mamma Annicas Ford Falcon i Super Gas klassen.

Ytterligare en silvermedalj delasdes ut till Ludvika-bröderna Jonas och Per Hellander i kategorin bilorientering. De har tävlat i klassen sedan 1994 och vann SM 2011. I år blev de alltså silvermedaljörer.
Bröderna köpte en Toyota för tio år sedan och har sedan dess hållit sig till samma bil.

– Det behövs inga dyra bilar i den här sporten, säger Jonas som är förare.
Per har noggrann kontroll på kartan. Här är båda lika viktiga då man måste kunna läsa kartan ordentligt eftersom det är de gamla vägarna man ska hitta. Då kan det även bli en del terrängkörning.
– Tävlingstillfällena har minskat de senaste åren, säger Per. Tidigare fanns det runt 25 tävlingar per år att köra men nu är det runt tio totalt och de ligger mest i södra Sverige. Vi kommer längst norr ifrån i den här sportgrenen.

Ytterligare pristagare från Dalarna fanns, men var inte på plats på Stockholmsmässan. Det var Andreas Ahlberg som fick en silvermedalj i Semcon Cup i Racing kategorin och Joakim Ahlberg som tog hem en bronsmedalj i samma cup.

Lena Perés