Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Små prisskillnader mellan butiker

Det råder inga stora prisskillnader mellan de tre livsmedelsbutiker i Ludvika som PRO har granskat.
Det konstaterar Birgitta Hedin som gästade senaste mötet med pensionärsföreningen PRO Östansbo och där redogjorde för prisundersökningen.

Man har kollat priserna hos Hemköp, Konsum på Ludvika Gård samt Ica Matmäster i Marnäs och enligt Hedin är det ”väldigt liten prisskillnad”.
– Det skiljer bara en 50-lapp. Hemköp var billigast med 859,55, därefter Matmäster med 875,70 och så Konsum där varorna kostade 909 kronor.

PRO Ludvikas priskontrollanter Birgitta Hedin och Marlene Otterborn besökte butikerna den 17 oktober. Prisundersökningen styrs av PRO centralt och Hedin ifrågasätter varför bara 30 artiklar ingår i undersökningen.
– I en vanlig butik kan det finnas 14 000 artiklar och jag kan tycka att 30 artiklar är lite för lite. Förr kollade vi ju priserna på 60 artiklar
Varorna som priskollas i respektive butik ska vara av samma fabrikat och storlek så jämförelsen blir rättvisande. Bland de varor som fanns med i årets undersökning kan nämnas knäckebröd, torskfilé, köttbullar, kaffe och ärtsoppa.
– Willys vill inte delta i prisundersökningen och därför har vi inte besökt dem. Och Lidl har ju inte alla de artiklar vi kollar, noterar Birgitta Hedin.

Från PRO-mötet i Östansbo rapporteras i övrigt att Janos Jurka var särskilt inbjuden. Naturfotografen visade bildspelet ”Vad året i naturen kan ge” med musik av Jan Johansson.
– Ett fullsatt Lingongården uppskattade bildspelet väldigt mycket, framhåller Bitte Jangengård i föreningen.
Elsie Nord upplyste om kommande resor, 6 januari ”Ruggugglan” i Falun och 1 februari ”Björborevyn”.

Torbjörn Granling/DT
torbjorn.granling@dt.se