Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Småkryp spreds via ventilationen

Lägenheterna har sanerats från ohyra flera gånger – men småkrypen har återkommit.Miljökontoret har kopplats in och källan till problemen lokaliserats.Ohyran antas ha spridits via bland annat ventilationsschakt.

Miljökontoret i Borlänge har tagit emot klagomål på spridning av ohyra från en lägenhet i en bostadsrättsförening. En inspektion har nyligen genomförts på platsen, tillsammans med företrädare för bostadsrättsföreningen, som begärt hjälp för att komma åt problemen.
Närliggande lägenheter har sanerats i omgångar, utan att det blivit bättre. Föreningen är angelägen om att komma åt problemet, och har önskat stöd från kommunen för att kunna vidta åtgärder. Det har man nu fått.

Miljökontoret bedömer att en sanering är nödvändig. I bostaden fanns bland annat en hel del matrester. I inspektionsrapporten konstateras att det fanns rester av ohyra och att ”lägenhetens skick med stor sannolikhet utgör en reservoar för spridning av ohyra till omgivningen via exempelvis ventilationsschakt”.

Jerry Brodin/DT