Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Smått och gott om motorsport

Annons

Max Johansson leder SM inför finalen.

Crosscartföraren Max Johansson från Idkerberget leder juniorklassen i crosskart-SM när en deltävling återstår av säsongen. I senaste deltävlingen tog han sig till A-final men fick tekniska problem och kom inte iväg från startplattan. Johansson har åtta poäng tillgodo på tvåan Isak Reiersen, Östmark. Martin Håkansson, Grangärde, ligger på elfte plats. SM-säsongen avslutas i Arboga helgen 10-11 september.

********

Stort startfält i rallycross-VM

Kommande helg är det dags för årets åttonde av tolv deltävlingar i rallycross-VM. Det är den lilla orten Loheac i Bretagne, Frankrike som är värld för tävlingen. Loheac är en av årets stora publiktävlingar, förra året var det, enligt arrangören, 70 000 personer påplats.

Och den förväntade storpubliken får se ett stort startfält, hela 38 bilar är anmälda i Supercar-klassen.

Mattias Ekström tappade VM-ledningen till Petter Solberg i förra deltävlingen. Det skiljer fyra poäng till norrmannens fördel. Förra året vann Timmy Hansen i Frankrike, Mattias Ekström var femma.

********

STCC till Solvalla

STCC:s näst sista deltävling avgörs kommande helg, på Solvalla. Det är femte året som travbanan byggs om till racerbana för en helg. Dalateamen Brovallen Design och PWR kommer som vanligt till start. Förra året vann Borlängeföraren Daniel Haglöf (PWR) huvudracet, det var hans första seger i STCC. I de avslutande tävlingarna ersätter PWR Emma Kimiläinen med 20-årige Philip Morin, som ligger tvåa i Carrera Cup.

– Jag känner mig hedrad och glad över att få chansen att köra för ett av STCC-seriens toppteam. Jag har aldrig kört bilen förut och ser det hela som en bra chans att utvecklas som racingförare, säger Morin i ett pressmeddelande.

********

Maljas första pallplats

Gustav Malja är en av två svenskar i GP2, serien närmastunder Formel 1. Den gångna helgen tog Malja sin första pallplats i GP2 när han blev tvåa i ett av racen på Spa i Belgien. I det andra blev åtta. Den andrasvensken i GP2, Jimmy Eriksson, körde in på platserna 15 respektive 20.