Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gubbo förskola invigt av Håkan och Erik

/
  • Erik Fältman fick hjälpa bun-ordförande Håkan Svensson att öppna Eriks nya förskola i Gubbo.FOTO: CHRISTER NYMAN

Annons

Sjutton gubbobarn har fått nytt hem. Igår hjälpte Erik Fältman, 5 år, barn- och ungdomsnämndens ordförande Håkan Svensson att inviga det nya hemmet. Dagiset som officiellt heter förskola i kommunalt språkbruk.
- Gör man så här, undrar ordförande Svensson inför det stora klippet med saxen fel i handen.
- Det vassa ska vara framåt, upplyser Erik den rådiga.

Barnen har inte kommit till förskolan på invigningsdagen. De har redan länge varit i det nya fina huset. Redan den 18 augusti var de första på plats. Den här veckan kom de sista och nu är det fullt med de 17 små. Små i åldrarna från ett till fem år gamla.

Lockande soffor

Det är en avdelning byggd av moduler. Stora rena nya fina ytor som lockar till spring. Rum inredda med soffor som lockar till hop. Förskolan heter Gubbo förskola, men avdelningen är fortfarande namnlös.
- Vi fick lite problem med namnet. Vi tänkte döpa avdelningen till Trollet, men det namnet finns redan i Söderbärke, säger Katarina Sternbeck.

Täppan förr

Det verkar vara ett överkomligt problem. Invigningen är genomförd. Mycket beroende på Erik Fältman som den här dagen fyllde fem år.
Tillsammans med sina kamrater i Gubbo får han närmare till sitt dagis. De barn som nu finns på den nya avdelningen har tidigare fått åka till förskolorna i Harnäs och Morgårdshammar. Rektor Katarina Sörhuus Dunered är nöjd att få en förskola till sin skola i Gubbo.
- Det är bra att få förskolan nära. Det blir så mycket enklare när de ska flytta upp till skolan sedan.
Förskolan är ny men platsen är gammal och återanvänds. Här fanns förskolan Täppan från 1990 till år 2000. Den modulen flyttades vid millennieskiftet upp till Vinsbo skola.

Platt tak

- Det är roligt att kunna utveckla skolan och speciellt roligt att kunna utveckla skolan i de olika kommundelarna, konstaterade Håkan Svensson vid bandklippet.
Färdigutvecklat eller inte?
En av småkillarna var lite kritiskt och undrade om barn- och ungdomsnämndens ordförande visste när taket skulle komma.
- Han var inte så van med ett platt tak, skrattade Svensson nöjd med sitt platta tak.

Annons