Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Henry Björn planerar fotbollsfesten i Björidet Musik och mat ska locka

Annons

Fyra storbildsskärmar, livemusik och ölrättigheter. Det ska ta fotbolls-EM till Smedjebacken och Björnidet i sommar. Henry Björn planerar just nu för att ta hem fotbollsfesten till den nya fotbollshallen tillsammans med O«Learys från Fagersta.

I Björnidet finns det 2 700 kvadratmeter för fotbollsfantaster att samsas på.
Det blir alltså en publikfest mer än sport i den nya hallen under EM. Arrangemanget görs med OÕLearys som driver en sportbar i Fagersta Brukshotell. För att inte någon ska missa fotbollen så monteras fyra verkligt stora skärmar på väggarna i hallen. Två skärmar på 4,5 meter på vardera långsidan i hallen. Varje skärm visar 27 kvadratmeter fotboll.
Sveriges matcher är de viktiga. Vilka fler matcher man ska visa därutöver får visa sig.
Hallen är godkänd för 1 500 personer så det finns plats för fotbollsvänner att samsas på.
För att den riktiga feststämningen ska infinna sig blir det både mat och musik. Fotbollskvällarna börjar med buffé och trubadur. Som dragplåster på lördagen är det i stort sett klart att Ebba Gold står på scenen i Björnidet

Går inte back

Hur mycket publik det behövs för att arrangemanget ska gå runt vågar inte Henry Björn gissa.
- Det är första gången vi har ett sådant här arrangemang. Det är svårt att säga vilka omkostnaderna blir. Det här arrangemanget är ett första försök, säger Björn. Men vi riskerar inte att gå back.
Det blir OÕLearys som står för mat och skärmarna. Henry Björn håller med hallen.
- Vi kan inte gå back på det. Bortsett från en väldig massa arbete.
Förutom att skärmarna ska monteras ska hela ytan av konstgräs täckas med ett golv. Till detta kommer arbetet med kringarrangemangen.

CHRISTER NYMAN
0240-712 22
christer.nyman@daladem.se

Annons