Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höstupptakt för populära konserter

Annons

Tre killar och en tjej kommer tillbaka under hösten. I ny form efter gammalt välkänt koncept. Karl-Erik Ane-stedt utvecklar sitt program i höst med ytterligare en tjej. Med på scenen finns nämligen de fyra ursprungliga solisterna förstärkta med den före detta dansbandssångerskan Ulrika Barkgårdh Andersson.

Som tidigare år hålls konserterna på Folkets hus i Smedjebacken.
- Det är en trevlig och alldeles lagom stor lokal, säger orkesterledaren Karl-Erik Anestedt.
Anledningen till att han nu engagerar också Ulrika Barkgårdh Andersson är musikalisk förstås.
- Det ger nya spännande möjligheter till duetter, säger Anestedt.
Programmet är inte klart men musik har diskuterats bland solisterna och tankarna finns färdiga att formulera. Det är ett helt nytt program planerat. Inget av det gamla finns kvar från de tidigare konserterna, försäkrar Ane-stedt.

Lyckad blandnig

Nya låtar, men efter ett nu helt inkört koncept. Svenska och utländska evergreens är receptet på en lyckad musikstund för den lite äldre publiken som vill minnas. Musik från 50-talet ända fram till 2006 eller kanske till och med ifjol lovar Anestedt.
Det nya ansiktet på scenen tillhör Ulrika Barkgårdh Andersson. Hon är inte ovan att stå på scenen efter sjutton år som sångerska i Smedjebackens dansband Chapelle.
- Jag började redan som 13-åring i min brors band Chapelle. Den första tiden var pappa med eftersom jag var så ung att jag knappt kom in på dansställena, säger hon.
Det är efter ett tvåårigt uppehåll som mellanstadieläraren Ulrika börjar sjunga igen.
- Det var Anestedt som ringde och det ska bli jättekul, säger hon.
Repertoaren kommer att bli välkänd även om det blir helt nya musikstycken för de fem på scenen.
- Något ur Chess blir det med Ulrika och Ing-Marie Lerström. Någon duett för Ulrika och Thomas Björnhager.

Filmmusik

Lite filmmusik blir det också. Anestedt tittar på något ur Stefan Nilssons musik till filmen Så som i himmelen. Men programmet är ett fortfarande ett oskrivet blad. Drygt 20 låtar ska man klara av under en två timmar lång konsert. Det är planerat med fyra framträdanden men det kan också bli fem.

CHRISTER NYMAN
0240-712 22
christer.nyman@daladem.se

Annons