Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

M/S Strömsholm i dåligt skick Reparation blir tvistefråga

Annons

M/S Strömsholm blev en felsatsning. Maskinellt är båten dålig. Nu tvingas Petri Karhukorpi ställa in båtturerna efter första sommaren.
- Den har massor av brister och har kostat oss stora summor i reparation. Trots att trafiken blev bättre än jag kalkylerat gick båten back förra sommaren, säger Karhukorpi.
Nu är en tvist om båten under uppsegling. Den kan hamna i rätten säger Karhukorpi.

Kanalbåten M/S Strömsholm blev inte den framgång som Karhukorpi hoppats. Beläggningen och trafiken var det inget fel på. Det blev fler båtturer än han kalkylerade med vid köpet.
- Jag hade till och med mer passagerare än förre ägaren under fjolåret. Jag har pratat med Kanalbolaget och vi är båda överens om att det borde finnas underlag att driva två eller tre sådana här båtar på Kanalen.

Rätt koncept

Konceptet med en båt som går mellan konferensanläggningarna är helt rätt. Någon form av båt blir det. Kanske till och med M/S Strömsholm berättar Karhukorpi.
Men det blir inte den här sommaren. Nu ligger den uppdragen på land och är föremål för tvist mellan säljaren och Karhukorpi.
- Det första som måste lösas är den här tvisten. Sedan får vi ta itu med båten.
I första hand räknar han med att man når en överenskommelse, men båtaffären kan komma att dras inför rätten. Det är Karhukorpis inställning.
- Båten är inte tillförlitlig nu. Den kan till och med vara farlig.

”Någon båt ska jag ha”

De största bristerna finns i elsystemet anser Karhukorpi. Man kan inte riskera att tappa strömmen ute på sjön. Dessutom är dreven mellan motor och propellrarna dåliga. Båten drivs med två inombordare som är försedda med Volvo Pentas vinkeldrev.
Någon form av kanaltrafik blir det.
- Det var ett klockrent koncept. Så någon båt ska jag ha, säger han. Det kan till och med bli M/S Strömsholm. Den är perfekt i storlek.
Båten kräver dock en omfattande upprustning, vilken det nu är tvist om. Djurgårdsvarvet har varit uppe för att titta på vad som kan åtgärdas.

Annons