Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Nuvarande utfart är farlig”

Annons

Aktivitetshallen är klar för invigning i Söderbärke på fredag. Det är en tung investering genomförd, men en till återstår. Det är att lösa trafiken till och ifrån hallen.
- Parkvägens utfart är farlig. På det sättet är frågan prioriterad, men vi har inte tagit några beslut ännu, säger kommunalrådet Leif Nilsson.

Lösningen på trafiken till och från hallen är skissad och klar. På pappret. Det är dock ännu osäkert när det hela kan bli verklighet. Detaljplanen är så här långt fastställd. Det är så långt ärendet har nått.
Detaljplanen togs redan 2005 och öppnar väg från kiosken till Aktivitetshallen och tänkta fotbolls- och tennisplaner vid hallen. Den farliga utfarten från Parkvägen mot Bärkevägen stängs.

Mycket oklart

Det är ett bygge som ändrar hela centrumbilden i Söderbärke. Vad genomförandet kostar är ännu så länge oklart. Desto mindre när den kan byggas.
I dag har den riktigt tunga trafiken hittat genvägen genom byn och och när hallen lockar blir det ökad trafik av ”lätta” oskyddade trafikanter in till hallen. Den nya vägen står fortfarande skriven i förhoppningarna.
- I dag kan jag inte säga något. Ny investeringsplan tar vi i november. Då kanske jag kan ge ett besked, säger Nilsson.
Det beror helt och hållet på utrymmet i budgeten förklarar Nilsson.
En hel del tunga investeringar är redan spikade och klara som ett nytt kök i Vad.
Nilsson har också räknat efter närmare hur mycket pengar man nu investerat i Söderbärke och vad och han reviderar sin tidigare uppgift på 34 miljoner.
- Det är 50 miljoner, säger han.

Annons