Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Risingsbobadet har fått kiosk med fika och godis

/
  • Marielle Östby har fått sommarjobb i mammas nya kiosk. Marielle fick jobb och mamma gjorde verklighet av en gammal dröm.FOTO: CHRISTER NYMAN

Annons

En svalkande glass eller lite godis mellan doppen. Oftast är det de större baden som har lyxen av en kiosk vid stranden, men nu finns det också vid Risingsbobadet i Morgårdshammar.
- Det är verkligen ett lyft för ett bad, säger Marku Säävälä sommargäst nu men som badat här många år.

Bakom den nyöppnade kiosken står Nina Gustavsson. Det är en dröm hon burit på i många år. Nu är den förverkligad och dottern Marielle Östby har kiosken som sitt sommarjobb.
- Jag började planera det här på allvar i fjol. Jag har tänkt på det länge och varit rädd att någon skulle hinna före.

Rädda Barnen-bod

När idéen inte blev tagen av någon annan så blev det verklighet nu i år.
- Jag köpte en gammal arbetsbod av Rädda barnen. Den började vi rusta under våren. Sedan har vi kopplat in ström nu. Jag är väldigt nöjd med resultatet, säger den nyblivna kioskägaren.
Det är många timmar nedlagt på att renovera den lilla kiosken, men nu lyser den upp på gräsplan vid badet. Utanför finns bord och stolar. Småkillar och andra dyker upp i jämn takt för att få lite godis eller annat.
Det är när dottern Marielle Östby börjat sälja som affärerna tagit fart, men det beror nog bara på vädret avslöjar hon. När mamma Nina var där var vädret bistert och det är inte så bra för försäljningen.

Toast och pizza

Det finns godis, glass och läsk.
- Man kan också få kaffe, toast eller pan-pizza om man blir hungrig. Det kanske inte är alla som vill släpa ner en picknick-korg till badet, säger Nina Gustavsson.
En månad har kiosken varit öppen nu.
- Jag vill ha en liten kiosk just vid det här badet. För det är här jag själv badar. Det är inte så viktigt att det blir någon förtjänst. Huvudsaken är att det går runt och att dottern får lite lön, berättar Gustavsson om sin affärsidé.

Bästa badet

Det har också varit en kiosk här för länge sedan.
- Det har till och med varit en liten camping här intill, säger Marielle Östby.
Marku Säävälä som är uppvuxen intill badet och har badat i sjön Leran som barn välkomnar kiosken. Han är en av ett 50-tal som sökt sig till badet den soliga eftermiddagen med sin fru och dottern Elsa.
- Det är verkligen ett lyft för badet. Det är många som kommer hit också från Smedjebacken för de tycker att det är det bästa badet. Kanske för att sjön snabbare blir varm.
Den här dagen var det uppmätt 20 grader i vattnet.

CHRISTER NYMAN
0240-712 22
christer.nyman@daladem.se

Annons