Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snart fullt i Örnen

Annons

Än har inte Gamla Byn AB:s fastighet Örnen fyllts till sista lägenheten. Däremot har huset visat sig bli något av ett nav för nyinflyttade till kommunen.
Bland de senaste att ha tecknat kontrakt med bostadsbolaget är en familj från Uppsala och en hyresgäst från – Canada.

– Vi har snart alla 25 lägenheter uthyrda i dag. Det resultatet är bra tycker jag. Och jag är helt övertygad om att vi har alla lägenheter uthyrda innan sommaren.
Det säger tillförordnade vd:n Johan Stråhle, som var med om att öppna upp och visa lägenheterna, varav en också möblerad, för intresserade och nyfikna Avestabor tidigare i vår.
Totalt finns fem lägenheter kvar. Det är idel treor, med inglasade balkonger. Fastigheten har hiss och bostäderna är tillgängliga på en gång.

Kvarteret Örnen är det kommunala bostadsbolagets enda nybyggnation på flera år. Trots det är antalet tomma lägenheter i bolagets bestånd fortfarande mycket litet.
Utöver Örnen kan bolaget i dag bara på sin hemsida erbjuda en lägenhet till för inflytt. Det handlar om en femma på Telegatan.
Bolaget har dock planer på att skapa ytterligare hyresrätter i det som i folkmun fortfarande kallas Brukscluben. Men när de kan bli verklighet är ännu oklart.

Efter en lång utredning angående bullernivån från förbipasserande tåg, har bolaget i vår fått bygglov för ett plank som ska minska bullernivån.
– Men det bygglovet har överklagats. Och det är ju en process i sig, så vi får väl se när ombyggnaden av själva huset kan ske, säger Johan Stråhle.

Kerstin Eriksson
kerstin.eriksson@daladem.se