Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snedvridna priser gör mig tjock

Annons
Så då gäller det att försöka ge kroppen en omgång med jämna mellanrum, om man ska kunna fortsätta ha kul.
Jag har försökt hitta glädjen i det länge. ”Det blir kul när det väl släpper”, säger hurtbullarna. Men, nej, förutom nån enstaka badmintonmatch, om man vinner, så är motion enbart ett måste.
Och då kommer nästa fundering: varför är allt som är nyttigt så mycket dyrare än sånt som är onyttigt?
Jag var på en av de större träningsanläggningarna i veckan och testade med min kompis Söder.
500 spänn i månaden, och man måste binda sig ett år. Som värsta telefonabbonemanget.
Hur ska jag kunna veta om jag vill dit och springa på ett löpband om ett halvår?
Jämför priset med sånt som är kul, som obegränsad streaming av film i en månad för 79 kronor till exempel. Och för samma pris som en månads gym får jag ungefär 60 kilo lösgodis.

Det pratas ibland om att många är överviktiga, att vi blir sjuka av att inte röra på oss.
Men om de som styr Sverige verkligen vill ha friska, hälsosamma människor som kan dra sitt strå till stacken så borde de se till att vända på priserna en aning.
Staten borde gå in med pengar så att alla träningsanläggningar bara behöver kosta en symbolisk summa. Kanske kan man lägga på lite extra skatt på godis, läsk och såna saker för att jämna ut det.
Jodå, kära regeringsmänniskor, vi är många stressade tjockisar som försöker hinna med att hålla oss hälsosamma, men så länge man får två pizzor och en läsk för samma pris som en badmintonmatch så kommer ni få tjockisar.

Höjt!

Jonas Stentäpp
heavy@daladem.se