Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snöbrist inget nytt

Under måndagen började snö fraktas från Vasaloppets snöupplag i Oxberg och från slalombacken i Rättvik till Lugnet i Falun och För-VM-tävlingarna i skidåkning kommande helg. Samtidigt är det världscupavslutning med många OS-medaljörer på plats.

Det varma vädret har tagit hårt på snön och det varma vädret ser ut att hålla i sig några dagar. Till helgen väntas dock 0-gradigt.

Men detta är inte enda gången publiken fått kuta runt i leran runt skidsträngarna. Vid Svenska Skidspelen andra veckan i mars 1989 såg det likadant ut, kanske än sämre än idag. Men då genomfördes tävlingarna, liksom förhoppningsvis kommande helg.

Tyvärr kanske skidstämningen inte blir på topp med brun terräng istället för vit. Trots allt ser banorna relativt tjocka ut så det ska nog fungera, vilket det gjorde med ännu sämre förutsättningar 1989.

Mikael Forslund
mikael.forslund@daladem.se