Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snökanonerna på plats i Romme

Snart fylls backarna med snö.
- Det ska vara ungefär fem grader kallt ett helt dygn. Sedan kör vi, säger Bo Funcke, VD för Romme Alpin.

På Romme alpin ser man fram emot säsongen som snart börjar. I veckan fick man snökanonerna på plats, och just nu ställs hela skidanläggningen i ordning.
- Bara det blir tillräckligt kallt så är vi igång, säger Bo Funcke.

Många får jobb

Just nu har man fullt sjå med rekryteringen. I år kommer 150 personer anställas på Romme, många av dem arbetslösa ungdomar.
- Rekryteringen går jättebra. Det finns många vakna och kvalificerade personer som tycker det är kul att jobba på en skidanläggning några säsonger.

Ski Lodge enda nya

Det blir inga nyheter i backarna eller i dalen den här säsongen - man har nog med att vänja sig med det nya hotellet, som öppnade på juldagen förra året. De första nio månaderna för Rommes "Ski Lodge" har dock gått över förväntan, enligt VD:n:
- Vi fick fler besökare än vi trodde innan. Det har gått bättre än prognosen.

Skidåkningen fokus

I år anställer man ett trettiotal fler än tidigare genom det nya hotellet, som även haft öppet för konferensgäster under vår, sommar och höst. Men någon satsning på åretruntaktiviteter finns det inga planer på:
- Skidåkningen är vår huvudsak, säger Bo Funcke.

KLARA ERIKSSON
0243-92014
klara.eriksson@daladem.se