Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snöovädret har nått Dalarna

Snöovädret är här.
Vid lunchtid idag, torsdag, drog ovädret in över Falun.

Då hade det redan börjat snöa på annat håll i länet.
Under eftermiddagen och kvällen väntas det snöa mellan 10 och 30 centimeter snö. Lokalt kan det komma ytterligare tio centimeter, 40, innan snöovädret drar vidare.
Efter någon timme lugnade snöandet ned sig - men det kommer mera. Enligt prognoserna tar ovädret ny fart senare under torsdagen.

Kommuner, snöröjare och andra berörda har höjt beredskapen.
I Leksand innebar det bland annat att gymnasiets lektioner avslutades redan klockan 14. Detta för att eleverna skulle kunna ta sig hem på ett tryggt och säkert sätt.

Räddningstjänsten Dala Mitt uppgav på sin Facebooksida vid 13-tiden att de provkört nödvändiga fordon, som bandvagnar och fyrhjuling inför ovädret.
Kommunen meddelade sedan att de avvaktar med att ploga gång- och cykelvägarna. Anledningen är att bedömningen är att de i så fall skulle bli såphala. Vid 15:30-tiden hade nämligen snön övergått i regn – vilket på torsdagskvällen väntas övergå till snöfall igen.

 
SMHI:s hemsida kan du via radarbilder se ovädrets framfart över bland annat Dalarna.


Har du egna bilder från snöovädret?
Mejla dem gärna till webben@daladem.se