Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snövall skymde sikten

Efter det senaste snöfallet blev Helen Englund påkörd av en annan bil i centrala Vansbro. Föraren av den bilen hade inte sett henne när hon körde på E16.
– Han bara kom ut framför mig, säger Englund

Hon var på väg öster ut genom centrala Vansbro och på väg hem efter att ha hämtat sina barn. I höjd med Flottaren efter E16 hade hon noterat att snövallarna var väldigt höga och plötsligt kom det ut en bil framför henne som skulle korsa hennes körbana.
– Jag bromsade så mycket jag kunde, berättar Helen Englund.

Men hon hann inte stanna och bilen som kom ut från Flottarens parkering träffade hennes högra framskärm.
– Jag fick inte stopp förrän jag passerat honom.
Hon blev naturligtvis chockad över hur föraren bara kunde köra ut framför henne, men fick förklaringen när hon klev ur bilen och såg hur det såg ut.

– Han hade på grund av snövallen inte en chans att se mig förrän han var långt ut i min körbana.
Nu begränsades skadorna till plåtskador på båda bilarna och Helen har inte fått besked om hennes bil ska repareras eller om den ska skrotas.
– Det som upprör mig mest att min elvaårige son satt i framsätet och man kan ju lätt förstå vilka konsekvenser det kunnat bli, säger Helen Englund.

Hon är mest upprörd över att det fanns höga snövallar på platsen, trots att det var mer än fem dagar sedan det kom snö.
– Jag förstår om det blir plogvallar när de röjer under snövädret, men att det sedan ska ligga kvar hur länge som helst är något som retar mig.
– Hur många allvarliga olyckor ska det ske innan det blir någon ändring, frågar sig Helen Englund.

Sven Thomsen/DT
sven.thomsen@dt.se