Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Socialminister Lena Hallengren besökte Smedjebacken

Socialminister Lena Hallengren träffade Smedjebackens pensionärer och berättade om regeringens idéer i hälso- och sjukvårdsfrågor. Hallengren gick ännu en gång in på vad januariavtalet innebar för Socialdemokraterna att fortsätta regera med L och C.

Det var flera diskussioner under mötet och pensionärerna hade frågestund med Lena Hallengren som hamnade i "Heta stolen". Bland annat kom frågan om pension och skatter upp.

– Vi har aldrig sagt att vi är perfekta, men vi har ändå gjort ett bra avtal. Tänk på vad som hade hänt om de andra fått regera. Ytterligare fyra-fem jobbskatteavdrag med orättvisa mot de pensionärer som slutat arbeta. Vi har också fått till stånd en förbättrad pension till de som bäst behöver och ökat bostadstillägg. Kom också ihåg att bostadstillägget inte är ett bidrag, utan det ingår i pensionssystemet.

Likaså ventilerades ensamhet, något som det inte talas så mycket om. Här har vi både den självvalda och den påtvingade ensamheten, som ministern såg det som ett socialt problem.

- Man kan vara ensam i ett höghus mitt i Stockholm. Vi borde söka upp dem, knacka på dörren och höra hur de mår och erbjuda någon aktivitet, sa Lena Hallengren.

Vid frågestunden kom frågan om att höja pensionsåldern. På detta kom svaret först urskuldande, men till slut ett medgivande om att det blir nödvändigt.

Nästa fråga handlade om tandvårdstaxan. Visst tyckte ministern att tänderna tillhör kroppen, men att tandvården kommer även fortsättningsvis att ha ett särskilt högkostnadsskydd. Ett visst skydd finns ju redan nu. LLS-skyddet håller på att förbättras.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips