Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Socialnämnden i Falun går back

Socialnämnden i Falu kommun gör den 31 juli bedömningen att årets resultat vid decembers utgång landar på minus 9,8 miljoner kronor jämfört med budget.

Främst är det vuxensektionen som går rejält back med 5,8 miljoner kronor, där kostnaden för ekonomiskt bistånd blir en avvikelse med 2 miljoner.

HVB-placeringar för vuxna har en avvikelse med -1 miljon. Kontaktpersoner och kommunpsykiatri har vardera ett minus på 300 000 kronor. Och övriga stödinsatser ligger på -2,5 miljoner.

Risk för större negativ avvikelse föreligger dock framförallt beroende på utvecklingen på arbetsmarknaden och det ekonomiska biståndet samt missbruks- och beroendevården.

Antal biståndshushåll avser ”unika” hushåll, det vill säga varje biståndshushåll räknas endast en gång under perioden men kan alltså förekomma vid flera tillfällen.

Antal biståndshushåll var i genomsnitt per månad under perioden 970 i juli (1000 st 2012). Genomsnittlig kostnad per hushåll och månad var 7 193 kronor (6 995 kronor 2012).

Håkan Eriksson
hakan.eriksson@daladem.se