Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sockanstipendiet gick till tre vikadamer

/
  • Gunilla Ström överlämnar Sockanstipendiet till från vänster Lena Jensen, Caroline Bergström och Jenny Drugge. Foto: Staffan Björklund
  • Lena Drugge kramas om av överlyckliga Julia Pershagen (från vänster på bilden), Eline Gustafsson och Lisa Andersson. Foto: Staffan Björklund

Annons

– Nu kommer vi att omedelbart anordna en tac(k)ofest tillsammans med ungdomarna för att fira det här. Men redan i morgon (läs: i dag) åker vi till Backlunds möbler i Linghed och beställer en soffa till drömrummet på ovanvåningen som vi håller på att inreda i Templet (scoutstugan). För det är där vi bedriver vår verksamhet, säger Jenny Drugge.

Visst hade Stiftelsen Mattias Ströms Minnesfond prickat alldeles rätt när man valde de ideellt arbetande trion unga damer till mottagare av det nionde stipendiet i ordningen.
I motiveringen framhålls den klara och tydliga målsättning att på olika sätt och med fritidsaktiviteter söka hålla kvar traktens barn och ungdomar i närområdet och därigenom skapa ett för vikabarnen meningsfullt alternativ.
– Det har alltid varit svårt att ta sig igenom Mattias födelsedag, säger Mattias mamma Gunilla Ström.
– Men på det här sättet överraskar vi någon inom Falu kommun och sprider gädje och uppmuntran i stället. Och vi kommer att hålla på så länge människor med omtanke och gott hjärta vill hjälpa till att lämna gåvor till Mattias Ströms Minnesfond.
Vid ceremonin deltog även Mattias syster Malin Rosenqvist samt vännerna Johan Arnberg och Thomas Israels.

Staffan Björklund
staffan.bjorklund@daladem.se

Annons