Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Söderström önskar en radhuslänga

Larssveden är nu halvfullt: 14 av 28 tomter är sålda. Försäljningen går i stötar och i sommar har det varit lugnt.
- Jag skulle gärna se någon sorts hyresrätter på några tomter, säger Lars Söderström på Söderbärke Markteknik AB.

Det saknas bostäder i Söderbärke. Främst bostäder som lämpar sig för äldre, men även billigare bostäder för unga.
- Egentligen finns det inget utbud av bostäder alls i Söderbärke, säger Lars Söderström.
Lars Söderström och Ingvar Bosell har skapat det nya bostadsområdet Larssveden i Söderbärke, som nu är halvfullt. Eller: rent praktiskt ser det forfarande tomt ut, bara fem hus är resta ännu. Men tre stycken till kommer att byggas i höst, och 14 av tomterna är sålda, hälften till folk från trakten och hälften till folk söderifrån, enligt Lars Söderström.

Hyresrätter önskas

- Försäljningen går i vågor, men som konjunkturen varit nu så får man väl säga att det har gått bra med försäljningen, säger Lars Söderström.
Han hoppas att fler tomter kommer att gå i höst och under vintern. Priset kommer att vara som nu, eller möjligtvis höjas. Men Lars Söderström skulle gärna se att något bostadsföretag tog sig an några av tomterna och byggde hyresrätter på dem:
- Vi har frågat Bärkehus, men de har inga pengar för det just nu, säger Lars Söderström som också varit i kontakt med några andra bostadsföretag och några husleverantörer.
- Men intresset är ljumt. Det är för dålig vinstmarginal här uppe, säger Lars Söderström.
KLARA ERIKSSON
0240-712 22
klara.eriksson@daladem.se