Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Solen och våren tema i körkonsert i Folkärna

8 maj ger kören A Capriccio konsert i Folkärna kyrka tillsammans med musiker och Avesta-bördige Anton Leanderson-Andréas som dirigent och kompositör.

Annons

I vårkonserten medverkar folkmusikerna Anna Karlsson fiol, Jonas Bleckman cello och Simon Nyberg gitarr. Konserten bjuder på en blandning av bekanta folkvisor och tongångar och ny spännande musik

Förutom det nya verket av Anton Leanderson-Andréas så framkör kören tillsammans med folkmusikerna bland annat musik av Svend Asmussen. Genomgående tema för konserten är solen och våren.

Konserten är en del av körens vårturné. Förra året gjorde kören en turné med nyskriven musik för kör och jazzkvartett.

A Capriccio består av 16 korister. Kören bildades 1994 i Heliga Trefaldighets kyrka i Arboga och leddes av Birgitta Rosenquist-Brorson och sedan av Elisabeth Edström. 2012 flyttade kören till Eskilstuna och leds sedan dess av Anton Leanderson-Andréas. Repertoaren är blandad, men ofta med fokus på nutida och nyskriven musik. Sommaren 2014 spelade kören in två skivor under ledning av Anton Leanderson-Andréas.

Anton Leanderson-Andréas, född 1985 och uppväxt i Avesta, har en gedigen musik- och körbakgrund. Han började leda körer vid 18 års ålder. Då började han också musikstudier vid Sjöviks folkhögskola där vokalensemblen Vocado bildades - som förutom flertalet fina utmärkelser, vunnit flera internationella tävlingar och turnerat världen över.

Han har studerat musikteori, komposition, pedagogik och körledning vid Örebro musikhögskola och undervisar han på folkhögskolorna Sjövik och Bollnäs. Han är en efterfrågad som körledare, workshopledare och kompositör. Hans vokalmusik framförs både i Sverige och internationellt.