Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Som om en fylltratt renoverat brobanan"

Är det en fylltratt som renoverat vägbanan på Gamla bron i Björbo.
Ja, det är mer än en bybo som ställer sig den frågan.
Den nylagda vägbanan är så guppig att kommunen och vägföreningen inte är nöjda med slutresultatet.

Det var meningen att vägföreningen skulle ta över ansvaret för bron efter slutbesiktningen, men med tanke på hur dåligt resultatet av renoveringen blev, har föreningen dragit öronen åt sig.
- Det är dåligt utfört jobb. Brobanan är så ojämn att vi undrar om det är en fylltratt som gjort jobbet, säger en bybo till DD.
Det är Skanska som har gjort jobbet, och Gagnefs kommun, Vägverket och vägföreningen har stått för kostnaden.
- Det är inte enkelt att göra en brobana i betong, men det är ingen ursäkt. Vi har framfört våra klagomål, berättar kommunens gatuchef Jan Frimodig.

Fortsatta diskussioner

Trots alla ojämnheter godkändes renoveringen i slutbesiktningen. Skanska hade då - efter påpekande - "slipat" av ojämnheter på banan, men vägföreningen och kommunen är inte nöjda med resultatet.
- Vi ska fortsätta diskussionerna med Skanska efter semestrarna. Men det är som sagt inte enkelt eftersom betongen har stelnat. Det går ju knappast att bila bort betongen och gjuta en ny vägbana, fortsätter Jan Frimodig som dock tror att frågan ska lösas på ett bra sätt
- Vi har experter på området med i diskussionen så det kommer att bli bra till slut. Björboborna kan vara lugna, avslutar han.

Skanska svarar

Per-Lennart Berg, presstalesman på Skanska, kommenterar klagomålet:
- Vi uppfattar inte är något problem med bron, men om kommunen vill ta upp en diskussion med oss efter semestrarna så är vi beredda att medverka till att försöka lösa frågan, säger han till DD.

CHARLOTTA RÅDMAN FRANS