Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

/SPALTEN FÖR LÅNG MEN KLIPP OCH SPARA DET SOM EJ KOMMER IN IMORGON/


Par bosatte sig utan lov
LUDVIKA
En lägenhetsinnehavare i Marnäs, Ludvika, lovade i mitten av maj ett par att de kunde få sova över ett par nätter. Men det blev många nätter och skökigt. Lägenhetsinnehavaren ville inte ha paret boende hos sig längre, men kunde inte få dem att lämna bostaden. Den 1 juni försökte lägenhetsinnehavaren att låsa paret ute. Då blev det bråk och högljutt i trappuppgången. Ytterdörren skadade. Polisen kallades till platsen och paret är misstänkta för skadegörelse och hemfridsbrott.

Småbränder vid Lorensbergatjärn
LUDVIKA
Tre killar i 12-13-års åldern som skulle campa invid Lorensbergatjärn upptäckte tre små bränder i skogen. En joggare hjälpte killarna att försöka släcka med vatten ur tjärn, men räddningstjänsten fick rycka ut. Polisen var dit och tog upp anmälan om allmänfarlig vårdslöshet. Okänt hur det kunnat börja brinna. Spridningsrisken var inte så stor.

Husvagn stulen vid flygplats
KLENSHYTTAN
Den 3 juni ställdes en husvagn vid Nyckelmyra flygplats. Den 6 juni upptäckte ägaren att vagnen var borta. Husvagnen är en ljusgul Polar 470, regnr EXR965.

Kastade sten mot traktor
LUDVIKA
Vittnen såg vid 18-tiden på Nationaldagen en ung man som kastade en sten och krossade sidrutan på en traktor som stod parkerad vid Ludvika Ulrika kyrka. Polisen kunde identifiera en misstänkt gärningsperson.

Stuginbrott på Barkenvägen
HARNÄS
På Barkenvägen i Harnäs har det varit inbrott i en sommarstuga. Ägarna från Stockholm upptäckte inbrottet den 3 juni. Hänglås vid ytterdörr uppbruten. Nyckel till friggebod hittat och boden genomsökt. En vit båtmotor, en kort och en kvarn är borta. Polisen har gjort platsundersökning.

Förbjudet dricka på allmän plats
LUDVIKA
En kille i 18-års åldern sågs av polismännen dricka ur en ölburk på Storgatan i Ludvika. På allmän plats råder förbud mot att dricka alkohol. Ölburken togs och "direktförverkades", vilket betyder urhällning på plats.

Falskregisterrad Golf tjuvtankad
LUDVIKA
Torsdag 2 juni förekom en bensinsmitning vid OKQ8 Snöåvägen i Ludvika. På övervakningsfilmen ser man en man i 25-års åldern som tankar en silverfärgad VW Golf för 435 kronor och åker utan att betala. Bilens registreringsskylt stämmer inte med bilen.

Rattfyllerist på riks 50
GRÄNGESBERG
På Nationaldagen klockan 9.46 stoppades vid Dalporten, på riksväg 50, en bilist som "blåste" 0,27 milligram alkohol per liter utandningsluft. 45-årige bilföraren, från Norrköping, är rapporterad som misstänkt för rattfylleri.

Bilen anträffades i Örebro
LUDVIKA
Natten till den 5 juni stals en vit Audi 80 på Timmermansvägen i Ludvika. Bilen anträffades senare samma dag i Kulltorp i Örebro.

Klotter hos bostadsrättsförening
LUDVIKA
Bostadsrättsföreningen Apollo i Ludvika har polisanmält klotter. Cirka en meter höga bokstäver, där det går att urskilja bokstäverna "CURE", har klottrats med svart färg på fasaden och i en kulvert till innergården.

Snatteri på Dollarstore
LUDVIKA Den 1 juni klockan 17.30 ertappades en man med att, förutom godiset han betalade i kassan för, ha stoppat på sig en rakhyvel värd 20 kronor. Hyveln tagen ur bruten förpackning inne i affären.