Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Spelar okej så länge vi får vara med och spela”

Leksand såg ut att vara på väg en säker trepoängare i Oskarshamn.
Men hemmalaget kvitterade med två sekunder kvar innan dalalaget kunde avgöra i förlängningen.
– Vi spelar okej så länge vi får vara med och spela. Jag är så jäkla besviken på domarinsatsen, säger Christer Olsson efter 4-3-segern.

Leksand är fortfarande obesegrat i årets hockeyallsvenska. Men i går kom första poängtappet när avgörandet i Oskarshamn kom först i förlängningen.
Leksand inledde klart starkast, och tog ledningen när Johan Alcén stötte in sitt första mål i sin nya klubb, men det stora jobbet stod den unge backen Patrik Norén som tog pucken efter sargkanten och fick fram den till Alcén.
Dalalaget satte även tvåan i numerärt överläge när Daniel Hermansson stänkte upp pucken i nättaket ur liten vinkel.
Men i slutet av första perioden kunde hemmalaget reducera när LIF-backarna sjönk för långt ner framför duktige Erik Hanses.
I mittakten ryckte Leksand åt sig en ny tvåmålsledning när David Åslin stänkte dit trean. Men efter det målet fick Leksand ägna sig åt att döda utvisningar.
Under matchens andra halva drog Leksand på sig sju utvisningar (två av dessa på grund av för många spelare på banan); hemmalaget noll:
– Vi spelar okej så länge vi får vara med och spela. Men det blir väldigt svårt att få någon rytm i spelet. Jag är så jäkla besviken på att det inte avgörs på hockeymässiga grunder. Vi har totalt tio utvisningar i matchen, Oskarshamn har två. Och det är klart att jag inte är glad över att utvisningarna är fördelade som de är, säger en irriterad Christer Olsson, tränare i Leksand som fick medhåll av hemmalagets dito Lasse Ivarsson:
– Jag håller med om domarprestationen. Vi hade samma problem i premiären i Malmö, då hade vi domsluten mot oss.
Efter två perioder kändes det som att Leksand skulle få med sig alla tre poängen hem. Men masarna inledde svagt i slutperioden, och blev rejält tillbakatryckta.
Reduceringen kom med åtta minuter kvar, och efter två petiga utvisningar (de sista tre minuterna, de utvisningar som kändes diskutabla från läktarhåll) orkade inte Leksand stå emot.
Kvitteringen kom med två sekunder kvar.
I förlängningen kom dock Leksand igång igen, och efter två minuters spel satte Kenny Källström avgörandet efter bra förarbete av norrmannen Ken-André Olimb.
– Jag är väldigt glad över att vi, med sju juniorer i uppställningen får med oss två poäng hem från den här tuffa bortamatchen, avrundar Olsson.
Bäst i Leksand var målvakten Erik Hanses, backarna Stefan Erkgärds och Patrik Norén samt centern Johan Alcén.
MÅRTEN LÅNG