Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spelglädje i gallerian

I lördags arrangerade Västerbergslagens Kulturskola öppet hus i gallerian och det blev en riktig fullträff. Lokalen fylldes snabbt av bland andra barn som ville prova att spela ett instrument.

Varje år går Västerbergslagen Kulturskola ut till alla elever i årskurs 2 med erbjudande om att prova på att dansa, sjunga, spela teater och på ett stort antal instrument. Och förra veckan fick eleverna från skolorna i Ludvika och Smedjebacken chansen att prova på olika kulturämnen.

Veckan avslutades med öppet hus i en affärslokal i Engelbrekt galleria. Alla elever med föräldrar hälsades välkomna att träffa Kulturskolans lärare och få prova ämnena en gång till.
Och det var verkligen många som tog chansen.
Exempelvis Alva Heijke Stjernegard som med viss hjälp av lärarna Monica Jansson och Anna Vikersjö spelade Blinka lilla stjärna på cello.
– Det gick bra, konstaterade Alva.
Hon berättade sedan att hennes favoritinstrument är fiol.

Ska det provas så ska det, tänkte Kevin Lantz och testade klarinett, världens bästa instrument enligt läraren Lars Trygg.
Förutom ytterligare ett antal blåsinstrument fanns möjlighet att prova trummor, gitarr, både el och akustisk, keyboard och fiol. För den som ville få en snabbkurs i dans gick det också bra liksom en introduktion i sång och rörelse.
Föräldraföreningen Tuban var också på plats för att bjuda barnen på fika och dela ut ballonger.

Frank Elfstedt/DT