Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spelintresset på topp i Rättvik

Dalatravet Rättvik klämde under gårdagskvällen för första gången till med något så udda som kvällstävlingar en söndag.
Publikmässigt var det ingen succé men däremot var spelintresset runt om i landets på topp och stora pengar omsattes på de nio lopp som serverades. Bland annat spelade man V5 för prydliga 624 867 kronor.

Loppen bjöd också på en hel del intressanta uppvisningar. Uttagningen till Amatör-SM utmynnade i en spännande uppgörelse och när krutröken skingrats konstaterades att Madelene Johansson tillsammans med lånegodset Pride Dreamcatcher grejade segern och den biljett som innebär vidare avancemang till semifinalen på Åby den 20 september.
Triumfen var faktiskt den första för Pride Dreamcatcher som för två år sedan var rikshäst i Gästrikland och då liksom nu tränades av Jenni H Åsberg.
Just det där med att ta hem karriären första seger fick vi se i fler lopp. I den andra V5 avdelningen kunde Trolldona i sin 15:e start spräcka nollan i vinstkolumnen. Hon serverades nu ett perfekt lopp i ledarens rygg och kunde säkert avgöra då luckan kom in på upploppet.

Helt utan dramatik var det dock inte eftersom domarna studerade löpningsfilmen innan resultatet kungjordes.
– Men det kan jag inte förstå. Jag upplevde ingenting i min väg mot mål som var tvivelaktigt så det måste ha varit något annat de studerade, menade dock segerkusken Robert Eriksson.
Faktum är att Robban hade ytterligare en skräll på gång. I det sjätte loppet fick han nämligen sent fritt med sin Örbäckens Sarabi.
– Och med en tidigare lucka så vet i sjutton, menade han.
Segern där gick istället till Tia Maria Lascaux en annan som nu spräckte nollan i vinstkolumnen.

Stall Frick/Witasp tar oftast för sig av segerkakan på hemmabanan och inget undantag den här kvällen. Kajsas träning Västerbo Goalmoney vann från rygg ledaren med Linda Arthursson i lärlingsloppet och Leif Witasp avslutade V5-omgången med att spåra i stort sett runt om med Lord Mirabelle.
– Och han kändes riktigt bra och det verkar som att vi nu börjar få betalt för det avvaktande upplägg som vi har genomfört under våren, summerade Witasp som förväntar sig en positiv fortsättning framledes för Lord Mirabelle.
Vi avslutar med att gratulera Sven-Erik Landin som kunde vinna det sista loppet med Il Pomodoro. Sven-Erik är en av de som föll för åldersstrecket och mot sin vilja tvingades sluta köra men kom tillbaka tack vare de nya regler som kom i år kunde komma tillbaka. Segern i går visade att han fortsatt duger.

Lars Lindh/DT