Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spikmatta förstörde semester

Ett par från Gotland fick sin semesterresa förstörd sedan de i Sala körde på en spikmatta polisen lagt ut. Spikmattan var avsedd för bilen bakom gotlandsbilen.

Det var sista september som polisen skulle stoppa en bil i Sala. Klockan var närmare midnatt när gotlandsparet såg polisbilar med roterade blåljus och trodde det hade hänt en olycka.

De körde sakta förbi platsen och upptäckte strax efter att de fått punktering på alla däcken. Polisen berättade att de var ute efter en annan bil och erbjöd sig att hjälpa paret.
Paret ringde bärgare som tog dem till Avesta. Paret var på väg till Borlänge och tvingades ta taxi mitt i natten för att komma dit.

Däckbytet krånglade, firman hade inga däck hemma och paret fick vänta. De tvingades att ställa in bland annat ett besök i Rättvik och ett i Sandviken eftersom de inte fick tag på någon hyrbil där de kunde få ta med sin hund.
Däckbytet tog flera dagar.

De kräver ersättning av polisen för förstörda däck, taxiresan till Borlänge och ersättning för båtresan från Gotland eftersom deras semester förstördes.
Polisen går med på att betala däcken och taxiresan, sammanlagt 10 994 kronor.

Eva Högkvist
eva.hogkvist@daladem.se