Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åsebos Johanna Nordin på Micis Diana siktar på Globen

Annons

Årets ponnyryttarspel lyfte ordentligt i standard mot de senaste åren. Tillbaks i forna tiders gigantiska spel är man inte då det gäller volymen och det är inte det heller som är målet. Men årets standard var imponerande med många toppekipage från närliggande distrikt.

Det märktes tydligt på arrangören att de var nöjda och lovord blev det från såväl överdomaren Totta Wikström som domaren Maria Hedberg.
Banbyggaren Kristina Ekman bjöd dessutom på härligt kluriga banor perfekt anpassade till ekipagens standard.
Lägger man sedan till att Dalaekipagen svarade för flera ordentliga utmaningar och presterade fantastiskt fina rundor med flera topplaceringar så var stimulansnivån rejält hög.
I söndagens högsta klass, en Medelsvår B, var det Åsebos Johanna Nordin på nioåriga C-ponnyn Micis Diana som imponerade mest. I den sammanslagna kategorin B+C blev de bästa C-ekipage och tog därmed sitt tredje banderoll för året som ger starträtt till de fyra rikskvalen till Globen. Det här är ett framgångsrikt ekipage med fin-fina insatser upp i Medelsvår A och vi frågar Johanna vilka årets mål är?
- Jag siktar på Globen och skall rida de fyra rikskvalen. Det känns jättebra just nu så jag hoppas att vi klarar det.

Fler dalaekipage

I kategori D, i den högsta klassen, svarade Rättviks Charlotte Lindgren på saluponnyn Munsboro Sirocco för en riktigt härlig propagandarunda med prydlig dubbelnolla och en tredje plats.
I klassen före, en Lätt A, tog Emma Helsing från Rommehed på krutdamen Bonni Love en 4:e plats i kategori D. Här kan man tala om krut men ju mer energi som kommer ut ju gladare verkar Emma bli.
- Ja, hon är så otroligt härlig och vi trivs jättebra ihop. Hon är 15 år nu och vi har varit tillsammans i tre år så nu är vi beredda för Medelsvår säger en glad Emma.
Ett nytt underlag på den stora banan fick många lovord och till nästa år kan man nog räkna med något större klasser och blir det då också samma fina standard som i år så kan nog Ludvika RK räkna med några riktigt fina år framåt.

OLOF ASPELIN

Mer läsning

Annons