Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åter i Maserhallen – nu som platschef

Annons

- Det här skall bli spännande. Det känns på något sätt som om cirkeln är sluten.
Ulla-Karin Solum var en duktig simmartjej när Borlänge SS på 1970-talet inledde det som skulle bli en storhetstid under drygt tio år framåt.
Nu är Ulla-Karin tillbaka i Maserhallen. För en månad sedan tillträdde hon tjänsten som platschef och i det ingår att hon alltså är chef för Aqua Nova (äventyrsbadet) som lockar många fotbollsspelande flickor och pojkar under Dalecarlia Cup.

Aqua Nova blev för en tid sedan utsedd till Sveriges bästa äventyrsbad. Bara Gustavsviksbadet i Örebro får lika mycket beröm som Aqua Nova. Under Borlänge Simsällskaps storhetstid på 1980-talet kämpade många för att det skulle bli en 50-metersbassäng vid Maserhallen. Så blev det inte, istället byggdes ett äventyrsbad. Negativt för en del, men den stora majoriteten tyckte det var bättre.
- Jag har ju just börjat mitt arbete här, men jag har inte kunnat undgå att höra alla positiva omdömen om Aqua Nova, säger Ulla-Karin Solum.
- Dessutom vet jag att det är lockande för många som deltar i Dalecarlia Cup. De som varit med i cupen tidigare ser fram emot att komma till det här badet igen.

Ulla-Karin Solum började som simmare under slutet av 1960-talet när simhallen i Maserhallen var ny. Då fick Borlänge SS många nya simmare som tog steget upp i svenska eliten. Ylva Persson och Susanne Ackum tog till exempel många svenska mästerskap.
- Så långt nådde inte jag, men jag var på gränsen till landslaget, förklarar Ulla-Karin.
Hon avslutade simkarriären 1976 och flyttade då direkt till Jordanien för ett jobb som barnflicka. Efter två år flyttade hon hem och jobbade som simtränare i Borlänge SS och som badvakt.
Därefter blev det en kibbutz i Israel. Väl hemma igen jobbade hon id baden i Maserhallen och Tunet.
De senaste åren har simhallen vid Tunet varit hennes arbetsplats. Men nu är det Maserhallen som gäller, nu som platschef för större delen av anläggningen.
- Cirkeln är sluten.
SVEN-ERIK KARLSSON

Annons