Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falu BS besegrade Ljusdal på hemmais

/
  • SOLORAIDER. Mikael Olsson körde slalom genom hela Ljusdalsförsvaret vid både 2–0 och 3–0. Här är 3–0 ett faktum bakom LBK-målvakten Niklas Strömberg.FOTO: JOHNNY FREDBORG
  • 1–0 AV HENNIGER. Jonas Henniger tråcklade sig igenom Ljusdalsförsvaret efter förlängda mållinjen. Och på något underligt vis fick han in bollen i mål, ett typiskt Henniger-mål.

Annons

Falu BS gjorde en riktigt bra första halvlek och det räckte för att slå Ljusdal med 6-3 (4-0).
Andra halvlek blev däremot ett sömnpiller från hemmalagets sida, som inte gjorde jobbet fullt ut och Ljusdal kunde närma sig målmässigt.
- Vi tar inte sista skridskoskäret, förklarar BS-tränaren Håkan Larsson.

- Men vi gör en otroligt bra första halvlek, både offensivt och defensivt. Speciellt första 25 minuterna var riktigt bra. I andra halvlek blev vi lite för bekväma, fortsätter Larsson.
I första halvlek hade Falun det mesta i anfallsväg och tillät inte LBK skapa mer än en handfull chanser. En hörna, en ribbträff och två målvaktsingripanden av det enklare slaget från Patrik Hedbergs sida. Det var allt Ljusdal åstadkom.
4-0 inför andra halvlek kändes betryggande.
Men Ljusdal lyfte upp laget och satte press på faluförsvaret som inte tog det defensiva jobbet fullt ut. Tvåa på bollen vid flera situationer med utvisningar som följd bidrog också till att synintrycket från den andra halvleken blev allt annat än bra.
- Jag är glad att vi vinner andra halvlek, det får vi ta med oss till nästa match, säger Ljusdals tränare Björn Eriksson.
- Men totalt sett vinner Falun rättvist. I första halvlek kör Micke Olsson sönder oss och vi hade svårt att lyfta upp laget.

Roligt möta BS

I förhandssnacket inför seriestarten tippades Ljusdal tillhöra topp fyra. Men inledningen på serien har visat något annat.
- Vi är ett stukat gäng just nu. Vi tycker vi är nära topplagen, men vi rår inte riktigt på dem. Men trots förlusten är det i alla fall roligare att möta ett lag som Falu BS, som vill spela bandy och har en spelidé, menar LBK-tränaren.
Totalt sett var det en rättvis hemmaseger, men nog måste det till andra takter till på lördag när Skutskär väntar på bortais.
Ett Skutskär som vann på Lugnet med 7-5 bara för någon vecka sedan.
Extraplus i Falu BS till Micke Olsson, Jonas Henniger och försvarsspelet i den första halvleken.

Falun-Ljusdal 6-3 (4-0)
Mål: 1-0, 6, Jonas Henniger, 2-0, 14, Mikael Olsson, 3-0, 37, Mikael Olsson (Emanuel Sundqvist), 4-0, 42, Stefan Tranblom (straff), 5-0, 59, Jonas Henniger, 5-1, 61, Christoffer Norgren (Tomi Mustonen), 6-1, 62, Olle Sundin, 6-2, 78, Fredrik Rexin (straffretur), 6-3, 84, Fredrik Rexin (Christoffer Norgren).
Hörnor: 8-6 (4-1).
Utvisningar, Falun: 5x10, 1x5. Ljusdal: 3x10, 1x5.
Domare: Roland Fager, Köping.
Publik: 409.

HÅKAN ERIKSSON

Mer läsning

Annons