Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förlust mot Skutskär i snöyran med 5-7

/

Annons

Hemma är borta för Falu BS.
Efter tre raka bortasegrar föll Falun mycket överraskande i hemmapremiären mot Skutskär med 5-7 (2-5).
- Vi kom inte alls upp i den kapacitet vi visat tidigare, säger BS-tränaren Håkan Larsson.

- Det är bara att erkänna att Skutskär var bättre än oss och vi gjorde en riktigt dålig match.
Falu BS försvarsspel första 20 minuterna var obefintligt och, ett för dagen förstärkt Skutskär med fyra Sandviken-spelare, kunde husera efter behag.
Men det som skulle bli den avgörande faktorn till Skutskärs seger var backen Per Bäckmans olyckliga inledning av matchen.
Först drar han på sig en onödig utvisning på offensiv planhalva. Och under de tio minuter som han satt på botbänken gjorde Skutskär tre raka mål och Falun var i underläge med 1-4.
En smäll som Falun aldrig reste sig ifrån och Skutskär kunde spela lite på resultatet.
- Vi fick bra utdelning i det långa spelet och Falun fick ett långt lag där det blev stora ytor att åka på. Jag är nöjd med hur vi genomförde matchen och hur vi höll oss till den uppgjorda planen, säger Skutskärs tränare Jocke Forslund.
- Men vi hade också ett bra lag för dagen, med många duktiga unga killar.

Inget stämde

Falun fick inte mycket att fungera i snöyran. Slarviga passningar som kom i fel lägen och anfallsspelet var allt för stereotypt.
- Inställningen före matchen var det inget fel på. Det var en otrolig laddning, men vi fick det inte att stämma. Sedan betyder det mycket att Anders Westin inte var med på grund av sitt arbete, han behövs i grovjobbet i en sådan här snömatch, menar Larsson.
I Falu BS ger vi bara godkänt till Hedbergarna Jocke med sina fyra mål och målvakten Patrik som gjorde en bra insats trots sina sju insläppta mål.
Godkänt också till publiksiffran, 569 åskådare är bra med tanke på vädret och tv-utbudet.
Men frågan är hur många kommer nästa gång efter den mediokra hemmainsatsen?

Falun-Skutskär 5-7 (2-5)
Mål: 0-1, 7, Patrik Allansson-Roos, 1-1, 9, Micke Olsson, 1-2, 17, Per-Olov Strand (hörna), 1-3, 19, Magnus Hedqvist, 1-4, 21, Linus Forslund, 2-4, 35, Jocke Hedberg, 2-5, 39, Åke Gillberg (hörna), 2-6, 65, Thomas Ahlström, 3-6, 66, Jocke Hedberg, 3-7, 69, Per-Olov Strand (straff), 4-7, 70, Jocke Hedberg, 5-7, 89, Jocke Hedberg.
Hörnor: 5-7 (2-3).
Utvisningar, Falun: 3x10. Skutskär: 3x10.
Domare: Stefan Johansson, Edsbyn.
Publik: 569.

Mer läsning

Annons