Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jocke Hedberg åttamålsskytt • Selånger krossades med 15-0

/

Annons

Falu BS anfallare firade tidig julafton.
Jocke Hedberg gjorde åtta mål och Andreas Lysell fyra när Selånger krossades med hela 15-0.
- Jag har aldrig gjort åtta mål på seniornivå tidigare, säger storskytten Hedberg.

För ett par veckor sedan mötte Falu BS Selånger på bortais i allsvenskan.
Den gången var det en jämn match som masarna vann med 5-4.
Men hur det kunde vara så jämnt då känns obegripligt efter att ha sett lördagens tillställning.
Nu var det visserligen jämnt såväl spel- som målmässigt under den första kvarten.
Men därefter var det bara ett lag på isen. Och efter att masarna gick från 0-0 till 3-0 inom loppet av fem minuter var det aldrig något som helst snack om var poängen skulle hamna.
Den enda spänning som fanns under matchens andra halva var om Jocke Hedberg skulle radera ut Sergei Obuhovs klubbrekord på nio mål.
Han nådde åtta.
- Men jag visste inte om målrekordet förrän speakern sa det i högtalarna, säger Hedberg som kom till Falun från Bollnäs inför den här säsongen.

Tror du att Sören Persson (tidigare BS-tränare, nu sportchef i Bollnäs) ringer och vill ha tillbaka dig nu?
- Det vet jag inte. Men jag har kontrakt med Falun, och jag hoppas spela här även nästa säsong, men då i elitserien, säger Hedberg.
Falun visade upp en imponerande effektivitet, och det är klart att det är viktigt inför fortsättningen att Hedberg och anfallskollegan Lysell tillsammans fick göra hela tolv mål.
- Jag är väldigt nöjd med att vi höll koncentrationen uppe hela matchen. Det är lätt att slappna av när man leder med 7-0 i paus. Men vi fortsatte och gjorde ytterligare åtta i andra halvlek. Den styrkan tar vi med oss till kommande matcher, säger Faluns tränare Håkan Larsson.
Falun var bättre än motståndarna på alla positioner, och utöver anfallseffektiviteten var det roligt att se 17-åringen Simon Johansson samt 16-åringarna Tobias Andersson och Petter Björling, som visade upp ett mycket moget spel.
MÅRTEN LÅNG
023-47552
marten.lang@daladem.se

Falun-Selånger 15-0 (7-0)
Mål: 1-0 (17) Jocke Hedberg (Mikael Jernberg), 2-0 (20) Hedberg (Mikael Olsson), 3-0 (22) Olsson (Jonas Henniger), 4-0 (28) Hedberg, hörna, 5-0 (33) Hedberg (Andreas Lysell), 6-0 (35) Hedberg, 7-0 (43) Lysell (Hedberg), 8-0 (51) Hedberg (Lysell), 9-0 (54) Lysell (Olle Sundin), 10-0 (62) Henniger (Tobias Andersson), 11-0 (64) Lysell (Johan Rubensson), 12-0 (67) Lysell (Emanuel Sundqvist), 13-0 (69) Hedberg (Sundqvist), 14-0 (82) Henniger (Olsson), 15-0 (85) Hedberg (Olsson).
Utvisningar, Falun: 1x10 min. Selånger: 3x10 min.
Hörnor: 5-6.
Domare: Tomas Behlander, Gävle.
Publik: 376.

Mer läsning

Annons