Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny marknadsansvarig i Falu BS Bandy

Annons


Robert Larsson, 27, så heter Falu BS Bandys nye marknadsansvarige efter avgående Sören Persson.
– Jag är glad och oerhört stolt att jag fått den här chansen, säger Larsson, som ursprungligen kommer från Skinnskatteberg.

Robert Larsson började som montör efter skolan, sedan bar det av till Australien ett halvår. Väl hemma igen har han arbetat i en Team Sportiabutik i 3,5 år.
Om några veckor tar han examen på högskolan efter en treårig utbildning i sportmanagement.
– Det här jobbet är helt i linje med vad jag läst och det ska bli en jättespännande utmaning att jobba med det starka varumärke som Falu BS har.

Stått i mål

Någon bandybakgrund att tala om har inte Larsson, däremot har han spelat både innebandy och fotboll.
– Jag har faktiskt stått i ett bandymål, men det var för att ingen annan ville stå. Men jag följer bandyn i stort och synnerhet SM-finalerna.
Sören Persson hade både marknadsbiten och det sportsliga ansvaret som sportchef och tränare. En kombination som på sikt blev ohållbar.
Ansvarsområdena är nu uppdelade på en sportgrupp som har ansvaret för nyrekrytering och kontrakt. En tränare, plus en marknadsansvarig.
– Jag kommer inte att ha något med den sportsliga biten att göra, mer än att försöka skapa bra ekonomiska villkor att jobba under, säger Larsson, som till att börja med kommer att ha administrativt ansvarige Håkan Andersson som bollplank.

Framtidstro

Inledningsvis kommer Falu BS att ta fram ett kompendium som går under arbetsnamnet ”Utmaningen – en plats i eliten”.
– Det är ett samlingsnamn hur vi ska ta oss tillbaka, både sportsligt och ekonomiskt. Det arbetet kommer att ta en stor del av min tid.
– Det som är viktigt också är hur våra sponsorer ska kunna känna en större delaktighet. Och att de känner att de får ut något av vårt samarbete. Det finns en hel del idéer om hur det här ska gå till. Nu gäller det att förverkliga dom också. Men det ska inte bli några problem, man sugs verkligen med i den framtidstro som finns i föreningen, säger Robert Larsson.

HÅKAN ERIKSSON
023-475 53
hakan.eriksson@daladem.se

Mer läsning

Annons