Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borlänge gick förbi Hedemora och vann division 3

Annons

Junos damer gjorde det de skulle genom att ta fyra poäng i sista seriesammandraget i Kiruna och säkrade därmed andraplatsen i division 1.
Nu väntar ett spännande elitseriekval i april mot Trollhättan och Hägersten.

En tråkig inledning blev det dock i helgen när lagets ankare Maria Holen insjuknade under den långa resan till Kiruna. Hon kunde bara spela helt i den avslutande matchen på söndag eftermiddag.
Med en spelare mindre kunde Juno inte göra något åt Fridhem/Urnan i den direkta seriefinalen. Gävle-laget vann klart med 8-1 och blev obesegrat i serien.
Seger blev det dock mot Sunnersta, 8-1, och förlust mot Söderhamn, 5-8, innan Juno kunde ställa upp med fullt lag och besegra Jägarnäs/Ludvika med 8-0.
Sofia Uddnäs och Frida Zetterström hade båda 6-3 samt Katarina Larsson 5-4 och Maria Holen 3-0 i matchkvot.
Jägarnäs/Ludvika tog tre poäng i helgen, vilket räckte till en sjätteplats totalt och nytt kontrakt i serien.

Starkt i Boden

Junos herrar avslutade starkt i Boden i helgen och tog sju poäng och avancerade till fjärde plats i division 2. Matcherna slutade med segrar över Hassels, 8-3, Fridhem/Urnan, 8-5, och Östersund, 8-1, samt oavgjord mot Härnösand, 7-7.
Bästa kvoter fick Nikolaj Kenin, 9-2, och Peter Bergqvist, 6-1
Seriesegern togs av Sandåkern.

Otrolig avslutning

I division 3 trodde man att det var klart med serieseger för Hedemora, men med två ordinarie borta så förlorade man allt denna helg i Grängesberg och Borlänge tog sig förbi och knep seriesegern efter en otrolig avslutning.
Extra starkt gjort med tanke på att Borlänges etta Fredrik Bergvall inte kunde ställa upp på grund av skada.
De båda dalalagen möttes i helgen och den matchen slutade 8-4 till Borlänge. Matchen avgjordes nog när Erik Nordqvist vann över Niklas Johansson med 3-1 i set.
Övriga Borlänge-segrar togs mot Valbo, 8-1, och Jägarnäs/Ludvika, 8-0.
Nu väntar derbyn mot Juno i division 2 kommande säsong och Borlänge-killarna som spelade sig dit var Erik Nordqvist, bäste matchplockare med 9-0 i helgen, Mattias Augustsson, Magnus Löfstrand, Lars Bokström och Dennis Persson.

Bra debut

Jägarnäs/Ludvika fick lämna division 3 då man slutade på jumboplatsen i serien, men bra debut i A-laget för unge Pontus Stjerna som tog en fin skalp i Faluns svårspelade Olle Erntsson.
Falun vann för övrigt den matchen med 8-6 och säkrade nytt kontrakt i serien.

Mer läsning

Annons