Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Faluskytten har varit åtta i två raka mästerskap

Annons

På söndag inleder skytten Kenneth Pettersson tävlandet i sitt tredje Paralympics.
Hans tidigare facit är två åttondeplatser.
- Skjuter jag bra kan jag placera mej bra, men hur långt det räcker är oerhört svårt att säga, konstaterar Pettersson.

Sverige fick lämna OS i Peking utan guldmedaljer.
Men i Paralympics som drar igång i helgen, finns det stora blugula guldmöjligheter. Vid Paralympics i Aten tog svenskarna hela åtta guld, sju silver och sex brons.
En av de som är först ut är skytten Kenneth Pettersson, som på söndag finns med i 10 meter luftpistol.
- Visst är det skönt att få tävla redan tidigt under mästerskapet. Det är ju det som jag väntat på, och tränat för så länge nu. Men det känns som att sportpistol 25 meter på onsdag är min bästa chans. Det är det som jag satsat mest på, säger 45-årige Pettersson som gör sitt tredje Paralympics.
Han har slutat åtta både i Sydney 2000 och i Aten 2004.
- Det är klart att det är en fördel att jag varit med allt det ståhej som blir runt Paralympics. Det är helt annorlunda jämfört med en vanlig tävling.
Den svenska OS-truppen kom till den kinesiska huvudstaden i lördags. Och det har märkts att Paralymics-febern stigit för varje dag som gått.
- Vi bor i Paralympicsbyn, och nu börjar man känna av att det snart är dags för tävling. Det var skönt att vi kom hit i god tid, för nu känner jag inget av tidsomställningen längre. Jag var lite trött de första dagarna, men det fungerade bra. Sedan vi kom hit har vi varit i skyttearenan varje dag och tränat. Och det är verkligen en fin anläggning med bra träningsmöjligheter. Och det känns som att formen är på topp. Jag tror att det kommer att gå bra. Men jag kan ju inte påverka vad mina motståndare gör, så det är omöjligt att spekulera kring hur långt det kommer att räcka, säger Pettersson som när han inte tävlar i den svenska landslagsdressen får dra på sig Falu Sport- och Pistolskytteklubb.
För Dalarnas andre deltagare i Paralympics, Stefan Olsson från Falu TK, drar tävlandet igång på måndag.

MÅRTEN LÅNG

Annons