Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fina dalaframgångar i hård konkurrens

Annons

Sällan ser man så bra och jämn standard som när Malungs Ridklubb bjöd på tre dagars dressyrmeeting på Lokal och Regional nivå. Den nya stora utebanan var fint pyntad och är nog en av distriktets mest optimala alla discipliner. Nu var inte vädret det allra bästa med en hel del regn men för publiken finns den stora ridhusterrassen under tak med perfekt sikt över tävlingsarenan.

Får klubben en utbyggnad av ridhuset till 60 meter blir det här en ridanläggning med optimala utvecklingsmöjligheter för både träning och tävling.
Det blev många spännande uppgörelser och sammantaget var det briljant dressyr med flertalet från 60 upp mot 70 procent i verkningsgrad.
I söndagens högsta klasser, en Medelsvår B:3 2003 och A:1 2003 var det Falu RS Alexandra Hedlöf Sterner på Ben Hur som kämpade om segern mot Dyltabruks Susanne Gustavsson på Denise LB.
I den förstnämna klassen red Gustavsson bäst med fin-fina 70,22 procent mot Sterners 68,70. Här svarade hemmaklubbens Nina Jansson för en populär tredje plats på nioåriga Qurbits K med 68,48 procent.

Från stall Kårtylla

Vad är det här för häst Nina?
- Vi köpte den till ridskolan från hoppryttaren Mikael Berggrens stall Kårtylla för två år sedan. Den var då nästan oriden så jag började rida till den och vi trivdes väldigt bra tillsammans så jag fick köpa honom. Nu går han från klarhet till klarhet och formligen blommar ut i sina rörelser. Lite instabil fortfarande men här finns potential för riktigt höga klasser säger en riktigt entusiastisk Nina Jansson.
I A:1 blev det samma duo i topp, men nu ännu jämnare. 68,84 procent med exakt samma poäng. En ny regel säger nu att den med bästa helhetsintryck skall väljas som segrare och här var Susanne Gustavsson (1) poäng bättre än Alexandra. (Om även poängen här är lika blir det delad seger).
I övrigt var Dalaekipagen fint med i den hårda konkurrensen Vansbros Katharina Andersson tog placeringar på Dinero i de högre klasserna.
Hemmaklubbens Ingela Haga håller nu på att få bra ordning på yrvädret Debbie, 5 år. Dubbelseger i Lätt A:3 och A:4 med 67,42 respektive 65,12 visar gryende form och det pekar uppåt i klasserna.
117 starter blev facit för årets meeting som kommer att bli ett årligt inslag på Malungs härliga ridanläggning där starterna säkert kommer att vara fler efter årets lyckade introduktion.
OLOF ASPELIN

Mer läsning

Annons