Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

2 500 personer såg Brage förlora med 1-2

/

Annons

Falun var klart effektivast i daladerbyt, och vann med 2-1.
Och för Brage skrynklades tabelläget till rejält i och med förlusten.
- Jag vet inte vad mer man ska göra, säger Brages tränare Johan Hällman.

Närmare 2 500 fanns på plats på ett kylslaget Domnarvsvallen i går kväll för att se Dalarnas båda division 1-lag jaga nya kontrakt.
Och det var Brage som inledde klart bäst. Laget skapade tre vassa möjligheter under den första kvarten.
- Brage började fantastiskt, men då hände det som är en tränares dröm. Första målchansen blir mål, konstaterar Faluns tränare Peter Moberg, sedan lagets vassaste målskytt Bernhard Nyström inlett nätrasslandet med en välavvägd lobb.

Kortvarig glädje

Men den glädjen blev kortvarig, på en hörna tre minuter senare tappade Faluns burväktare Janne Kivineva bollen ut till Fredrik Jansson som dundrade in kvitteringen.
Under andra halvan av första halvleken jämnas spelet ut betydligt.
- Jag tycker inte att det är orättvist. Visst, ute på plan är de bollförande, men Brage var uddlöst inne i boxen, säger Moberg vars gäng fick en drömstart på andra halvlek sedan Bragekeepern Gerhard Andersson räddat en boll med ansiktet, men returen gick ut till Magnus Korsgren som kunde stänka dit 2-1.
Falun behövde tre poäng för att ha kvar chansen att greja nytt kontrakt, och det märktes. För som Faluspelarna offrade sig.
Och ju längre matchen led, desto större blev desperationen i hemmalaget.

Långbollar utan resultat

Brage hade mycket boll, men närmare än Fredrik Bengtssons ribbskott efter en timmes spel kom inte Borlängegänget. Ju närmare slutsignalen matchen led, desto fler långbollar blev det, men utan resultat.
- Vår prestation är hundraprocentig. Jag tycker att det är en glädje att stå vid sidan och titta på. Sedan finns det alltid ett visst mått av slump i den här typen av sporter. Jag vet inte vad mer vi ska göra. Kommer man rättvänd i boxen åtta gånger ska det normalt sett bli mål, säger Hällman som får klara sig utan backklippan Fredrik Jansson i helgens möte med Forward.
Jansson fick sitt andra gula kort i slutminuterna.
Bäst i hemmalaget var 18-årige Pontus Hindrikes som skapade stora problem för gästernas försvar med sina offensiva initiativ.
En seger för Brage hade gett ett visst mått av andrum i bottenkampen, men nu är laget på allvar indraget i nedflyttningskampen.

Hoppet finns kvar

Hos gästerna är det kollektivet som ska hyllas. En fantastisk arbetsinsats, och burväktare Kivineva bjöd bortsett från missen vid Brages mål på flera vassa parader och hade dessutom hjälp av målramen vid tre tillfällen.
Och för Falun lever nu hoppet.
- Chansen till nytt kontrakt finns definitivt. Som jag ser det finns det stora chanser på att vi klarar oss kvar på 27 poäng (två segrar med andra ord). Och det är klart att den här segern ger oss hur mycket energi som helst inför den väntande träningsveckan, säger derbyvinnare Moberg.


Brage-Falun 1-2 (1-1)
Mål: 0-1 (20) Bernhard Nyström, 1-1 (23) Fredrik Jansson, 1-2 (51) Magnus Korsgren.
Utvisning. Brage: Fredrik Jansson (två gula kort, 90)
Domare: Dragan Banjac, Handen.
Publik: 2 463.

Brage: Gerhard Andersson - Johan Persson, Robert Fernström, Fredrik Jansson, Jon Åslund - Anders Lindholm (65), Jonatan Lundevall, Fredrik Bengtsson, Adam Gradén - Emil Blom (77), Pontus Hindrikes.
Ersättare: Pontus Hagström (mv), Niclas Bergfors, Johan Eklund (65), Mats Theander (77), Gustav Sundström.

Falun: Janne Kivineva - Magnus Korsgren (86), Johan Ejelöv (73), Niklas Forslund, Anders Källgren - Tomas Johansson, Johan Engström, Thomas Hansson, Linus Bolin - Bernhard Nyström, Fredrik Sixtensson (73).
Ersättare: Henric Nyman (mv), Daniel Karlsson, Victor Setterlind (86), Kristoffer Melin (77), Joakim Morén (73).

Mer läsning

Annons