Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andra raka segern i Mighty Green Cup

/
  • DM-VINNARE. Kvarnsvedens damer vann enkelt finalen mot Gagnef och kammade hem prischecken i Mighty Green Cup.FOTO: BONS NISSE ANDERSSON

Annons

Kvarnsveden är för närvarande Dalarnas bästa lag, därför var det ingen överraskning att klubben för andra året i rad tog hem Mighty Green Cup.
Efter 4-0 i första finalen var returen på Kvarnsvedens IP en ren formsak som slutade hela 9-1.

Det var samma lag som möttes i finalen i fjol, då var det betydligt jämnare med en seger för vardera laget.
Sedan dess har Kvarnsveden gått framåt ordentligt och är nu flera klasser bättre än Gagnef från division 3.
Nu var det jämnt bara under första kvarten sedan Angelica Tillaeus efter tio minuter utjämnat till 1-1 för Gagnef på lagets handicap-straff.

Spel mot ett mål

Sedan var det i stort sett spel mot ett mål och målen trillade in med jämna mellanrum bakom tappert kämpande Josefine Lindenryd i Gagnefs kasse.
- Kvarnsveden är ju Dalarnas bästa lag, det var lärorikt och vi fick verkligen jobba, ett bra träningspass, berömmer Gagnefs tränare Marcus Iversen.
Kvarnsveden luftade en stor trupp och lät samtliga tjejer få dela på matchtiden, men det spelade ingen roll vilka som var på banan, laget broderade hela tiden snyggt och skapade mängder av måltillfällen.
- En helt okey match från vår sida även om tempot var lite avslaget långa stunder, säger hemmatränaren Tony Laszlo.
Glädjen var förstås stor hos tjejerna när guldmedaljer och en segercheck på 15 000 kronor för andra året i rad gick till Kvarnsvedens IK.

BO FAGERLUND

Mer läsning

Annons