Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bara en poäng och Nyström skadad

Annons

Falun försökte och försökte, men bollen ville inte in och Falu FK tvingades nöja sig med 0-0 och en poäng i en medioker tillställning mot Syrianska Botkyrka.
- Jag tycker att vår första halvtimme var bra, men totalt sett är jag naturligtvis besviken, säger Faluns tränare Peter Moberg.

- Men det är många olika saker som gör mig besviken. Jag har varit tränare i sex år och det här är första gången som en domare kommer så mycket i centrum som var fallet i dag, dundrar Moberg.
Moberg har naturligtvis rätt i det, domare Svahn från Karlskoga har förmodligen gjort bättre insatser än den på Kopparvallen i går.
Och för Faluns del blev det förödande då han blundade för en solklar straffspark i den 23:e minuten då Bernhard Nyström fälldes av Botkyrkas målvakt, Marko Atanackovic.
Där rök ett gyllene läge till ett vinstmål.
Dubbel olycka för Falun då Bernhard Nyström i den situationen tvingades utgå för ett befarat nyckelbensbrott.
I halvtid utgick även Magnus Korsgren med ryggproblem och då försvann en stor del av Faluns slagstyrka.

Öppet mål

Men Falun borde ändå ha vunnit den här matchen med tanke på att de hade minst fem lägen till nätkänning.
Värst syndade Fredrik Sixtensson som egenhändigt brände tre chanser, där han bland annat hade öppet mål ur snäv vinkel men sköt i burgaveln.
- Han har gjort så mycket gott för oss tidigare, så de här missarna är han förlåten. När det gäller straffsparkssituationen så står jag för långt bort för att kunna göra en bedömning, jag får väl titta på filmen och se hur det såg ut, säger Peter Moberg.
- Men självklart var det här en match som vi på förhand kalkylerat med tre poäng.
I slutet av matchen skadade sig även målvakten Janne Kivineva som ådrog sig en lårkaka.
Skadeproblem igen för Falun som definitivt inte har råd att ha de bästa spelarna på sidan av i jakten på nytt kontrakt.
- Jag tror nog att både Kivineva och Korsgren är spelklara till nästa helg. Då ser det värre ut för Bernhard Nyström, säger massören Pelle Hillerström medan han knådar Johan Engströms lår.


HÅKAN ERIKSSON

Mer läsning

Annons