Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En seger räcker för att säkra seriesegern

/

Annons

Kvarnsveden tog ytterligare ett kliv mot kval till division 1.
I lördags var laget totalt överlägset mot Rävåsen och vann med 3-0.
- Vi hade bra tålamod, säger tränaren Tony Laszlo.

Med två omgångar kvar att spela av damtvåan är Kvarnsveden med stormsteg på väg mot serieseger, och en kvalplats till ettan.
En seger till räcker för att säkra platsen, och mycket talar för att Kvarnsveden grejar det redan kommande helg då jumbon Kumla väntar.
Lördagens möte med Rävåsen var i princip spel mot ett mål i 90 minuter. Gästerna visade upp med en oerhört defensiv taktik. Och de gjorde det svårt för hemmaspelarna.
Nollan höll i en halvlek.
- Det är klart att det var lite frustrerande att inte få utdelning. Men i andra halvlek hade vi bättre rörelse, och det gav resultat, säger Laszlo.
Det förlösande målet kom redan tidigt efter paus. En snygg upprullning längs vänsterkanten och ett inspel som Mia Eriksson förvaltade på bästa sätt.
Sedan var bara frågan hur stor segern skulle bli.
Det slutade med tre måls marginal.
Kvarnsveden har ett väl fungerande lag, och snart kommer laget att vässas ytterligare. Lagets amerikanska Kara Kabellis är på väg tillbaka från USA.
- Hon provspelar just nu för den amerikanska proffsligan, men kommer hit igen i mitten av veckan, säger Laszlo.
Mycket talar för att Kvarnsveden i kvalet kommer att ställas mot Rågsved och Linköping Kenty. Tre lag som gör upp om två platser i ettan.

MÅRTEN LÅNG

Mer läsning

Annons