Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fem straffmål på en vecka av Ahmet Abic

Annons

Efter nio spelade omgångar har Dalkurd skaffat sig ett försprång på hela tio poäng. Detta efter seger mot Järbo med 5–0 (2–0) samtidigt som Kvarnsveden fick bara en poäng i sin match på lördagen.
För mittfältaren Ahmet Abic har det varit en rolig vecka. Mot Kvarnsveden gjorde han tre straffmål. Han fick två nya straffchanser mot Järbo och gjorde mål på båda.

- Nu tänker jag inte släppa ifrån mig det här att slå våra straffar, säger Ahmet.
Tidigare var det storebror Seyhmus som var lagets straffskytt, men efter att han missade en tidigt i serien fick lillebror Ahmet ta över.

Mot Kvarnsveden tidigare i veckan fungerade spelet inte så bra, men nu var man tillbaka på den jämna konstgräsplanen och då såg det bättre ut.
- Att vi inte var lika bra mot Kvarnsveden beror också på att de var mycket bra i den matchen, säger tränaren Tomas Blomberg, nöjd förstås över tre nya poäng.
- Nu har vi två matcher kvar innan uppehållet. Vi skall försöka ta full pott där också.
Mot Järbo tog Dalkurd kommandot direkt och som vanligt var det Jörgen Sundström som rörde om i motståndarnas försvar. Han gjorde också det första målet, men då hade han redan missat tre jättelägen. När Ahmet Abic gjorde 2–0 på sin första straff var det efter att Sundström blivit fälld.
Dalkurds spelövertag blev än mera markant i andra halvlek, men det blev trångt i Järbos straffområde när gästerna trycktes tillbaka. Då var det effektivt med distansskott och de gav 3–0 genom Karim Rebai och 5–0 genom Seyhmus Abic. Däremellan hade Ahmet satt sin andra straff i matchen.

Tre mittfältare var tillsammans med Jörgen Sundström dominanter i Dalkurd. Unge Karim Rebai är dalafotbollens mest lovande spelare, en spelare som har det mesta. På innermittfältet dominerade bröderna Seyhmus och Ahmet Abic.

SVEN-ERIK KARLSSON

Mer läsning

Annons