Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flytet från tidigare matcher var som bortblåst

Annons

Skillnaden mellan Brage och Gröndal stavas Raby Nahir Youssef.
Han låg bakom alla tre målen när Brage föll med 0-3 (0-2) mot Gröndal.
-- Kan inte säga att jag är jättebesviken, ibland vinner man och ibland förlorar man, säger Brage-tränaren Anders Sjöö.

– Vi förlorade på klassiskt vis. Får man inte utdelning på chanserna, så brukar motståndaren i allmänhet gå upp och avgöra.
Brage hade tre solklara chanser första halvtimmen.
Redan efter tre minuter nickade Robert Fernström över i fritt läge.
Efter en kvarts spel bränner Johan Persson en straff som skjuts högt över målet.
Några minuter efter straffmissen får Persson åter bollen över ribban. Bara några meter från mållinjen. Okej, Johan var något trängd i det läget, men mål borde det i sanningens namn blivit.

Inte Brages dag

Redan då förstod man att det här inte skulle bli Brages dag. Och efter en dryg halvtimmes spel skjuter nämnde Youssef ett hårt skott från 40 meter som Brages målvakt Pontus Hagström inte lyckades greppa.
På returen är två vita spelare framme och hugger och plötsligt är det 0–1 istället för brageledning.
Som om det inte vore nog med eländet så följer Youssef sex minuter senare upp med ett skott som Mattias Pettersson styr upp i nättaket bakom Pontus Hagström.
– Man kan inte lasta ”Petson” för det målet, han hinner helt enkelt inte undan, säger Sjöö.
Det tredje målet snurrar Youssef upp brageförsvaret innan han snyggt lägger in bollen nere vid Hagströms vänstra stolpe.
Tre bra prestationer av en riktig klasspelare.

Inget flyt

Brage var egentligen inte ett dugg sämre än sina motståndare från Stockholm, men Brage hade inget flyt den här dagen och då brukar det sluta på det här sättet.
– Vi gör ingen dålig match och jag tycker vi äger taktpinnen i den första halvleken. I andra försöker vi sätta fart på matchen och jag tycker vi lyckas med det. Men vi fick ingen utdelning, säger Anders Sjöö.
Visst har Sjöö rätt i det. Men nog har Brage setts betydligt bättre. Geisten och inställningen var inte hundra, något som återspeglas vid 0–1-målet då två Gröndal-spelare får stå ensamma och fånga upp returen från Brages målvakt.
Där skulle naturligtvis Hagström haft större hjälp av sina uteförsvarare.
I Brage ger vi extraplus till Jonatan Lundevall och Robert Fernström. Pontus Hagström i målet får naturligtvis ta på sig första målet, men i övrigt gjorde han en bra match.

HÅKAN ERIKSSON

Mer läsning

Annons