Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föll i epilogen - men fick hjälp av Gröndal

/

Annons

Brage grejade nytt kontrakt.
Men det krävdes hjälp från Gröndal.
- Det var extremt viktigt för dalafotbollen att vi fick behålla ett lag i en så pass hög serie, säger Brages tränare Johan Hällman efter 1-2-förlusten mot Syrianska Botkyrka.

Brage har i de tre sista omgångarna haft möjligheten att greja eget kontrakt på egen hand.
Men det blev förlust mot Falun.
Det blev förlust mot Forward.
Och i går, i sista chansen, blev det förlust mot Syrianska Botkyrka.
- Jag tycker att vi gör en fantastisk match, jag kan inte förstå att vi inte vinner matchen. Med normal utdelning skulle den här matchen ha varit i hamn efter en timme, säger Brages tränare Johan Hällman.

Men kan det vara en slump att samma sak händer igen, precis som mot Falun?
- Fotboll är ett spel där man kan påverka förberedelserna, men man kan inte styra marginalerna. Och det finns dom som säger att det är det som är sportens tjusning. Men jag vet inte det. Sett över en hel säsong är det svackorna i matchen som försätter oss i svåra situationer. Det är klart att vi måste höja lägstanivån i vissa perioder. Men våra toppar är glimrande, analyserar Hällman.
Brage behövde en seger i epilogen för att vara helt klart för ettan även nästa säsong.
Men det blev en match där Borlänge-gänget fick jobba i uppförsbacke.
Vid 0-1, som kom efter en kvart, tappade Johan Persson bollen i försvaret, och Syrianska Botkyrka kunde i andraläget klippa in bollen otagbart bakom Gerhard Andersson.
Brage kvitterade visserligen efter en dryg halvtimme via nick från Johan Eklund.
Men bara två minuter senare kunde gästerna sätta vad som kom att bli matchens sista mål. Ett löst skott som styrde i bakhasorna på Brages mittback Gustav Sundström, via stolpen och sedan sakta, sakta in i mål.
Efter pausvilan var det Brage som hade mest boll, och laget skapade fyra klara lägen. Men marginalerna fanns inte där.
De fanns i Umeå.
Där hade Ersboda ett skott i stolpen vid ställningen 2-2 i mötet med Gröndal. Hade den gått in hade Brage fått börja om i division 2.
- Det var extremt viktigt för dalafotbollen att vi fick behålla ett lag i en så pass hög serie, säger Hällman som lyckades med sitt uppdrag att hålla Brage kvar i division 1.
MÅRTEN LÅNG

Brage-Syrianska Botkyrka 1-2 (1-2)
Mål: 0-1 (16) Djailson Vieria, 1-1 (34) Johan Eklund, 1-2 (36) Nahir Awrohum.
Domare: Jonas Hagberg, Kristinehamn.
Publik: 1 746.

Brage: Gerhard Andersson - Johan Persson (77), Gustav Sundström, Fredrik Jansson, Anders Sjöö - Andreas Hedlund, Fredrik Bengtsson, Jonatan Lundevall (45), Adam Gradén - Pontus Hindrikes, Johan Eklund (66). Ersättare: Pontus Hagström (mv) Andreas Nylin (66), Jon Åslund (77), Anders Lindholm, Emil Blom (45).

Mer läsning

Annons