Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

För Kvarnsveden var det tidig förmiddag

Annons

Tidsskillnaden mellan Virginia i USA och Borlänge är sju timmar.
Så när tjejerna från Roanoke Stars ställde upp för spel mot Kvarnsveden var det som om matchen skulle ha börjat klockan ett på natten. De hade varit i Borlänge mindre än ett dygn och har långt ifrån klarat av tidsomställningen.
Om det förklarar varför Kvarnsveden vann matchen med 4–1 låter vi vara osagt, men KIK-tjejerna var i alla fall betydligt piggare.

Kvarnsveden tog kommandot direkt och sprang ifrån till en 3–0-ledning i pausen efter mål av Elin Mejer, Lovisa Bergman och Carolina Vretman.
Efter paus började Roanoke Stars bäst och reducerade till 3–1.
- Och så borde de nog ha fått en straff också, erkände några av KIK-ledarna.
En av de amerikanska spelarna blev bryskt tagen och fick föras till sjukvårdsbaracken.

Så småningom tog Kvarnsveden kommandot igen och allra piggast var Lovisa Bergman. Hennes djupledslöpningar ställde till stora problem för motståndarnas försvarare. Det var också Lovisa som stod för 4–1 när hon sprintade igenom.
- Vi har många duktiga tjejer i klubben, konstaterar klubbens ordförande Olle Davidsson, som också är lagledare för KIK:s A-lag.

Roanoke Stars kommer från Virginia på den amerikanska östkusten.
- Vi åkte hemifrån i lördags så visst är vi lite trötta, påpekar en av ledarna.
Hon sa inte så som en bortförklaring utan bara som ett svar på vår fråga.
Roanoke Stars borde också ha skaffat poäng i Fair Play-tävlingen för det var ingen som protesterade när de blev berövade på en straff. Inte ett ord om det efter matchen. Det var bara KIK-ledare som tyckte att de hade tur när inte motståndarna fick en straff.
SVEN-ERIK KARLSSON

Mer läsning

Annons