Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra lag tar klivet upp i seriesystemet

/
  • BRA SÄSONG. Korsnäs IF har gjort en mycket bra säsong på alla fronter. Både sportsligt och ekonomiskt ser det mycket bra ut. Damlagets kapten Linda Csagola har pangat in 26 mål den här säsongen och spelar i division 2 nästa säsong. Jörgen Svan, kapten för

Annons

Korsnäs IF får plocka fram sin gamla slogan ”inneklubben i utkanten”.
Det epitetet gör föreningen verkligen rätt för den här säsongen.
Eller vad sägs om avancemang för både herr- och damlaget, lägg därtill uppflyttning för damernas U-lag och herrarnas U2-lag.
- Vi har bra drag i föreningen, säger ordföranden Anders Liljekvist.

Damerna vann sin serie överlägset, sju poäng före Hedemora och spelar för första gången nästa säsong i det nationella seriesystemet.
- Vi har ett ungt och tekniskt lag där många spelare har utvecklats enormt den här säsongen, säger ”äldsten” i lagets startelva 23-åriga Linda Csagola, som egenhändigt dundrat in hela 26 mål.
Herrarna blir tvåa i division 4 efter Brages U-lag, men eftersom Brage inte får gå upp tar Korsnäs den platsen.
- Det här är första gången som jag tar klivet upp i en högre serie, jag har bara åkt ur tidigare med Slätta och Korsnäs, säger lagkaptenen Jörgen Svan.

Fräsch anläggning

Damlaget satsar hårt inför debuten i division 2, där de redan den här säsongen utökat träningsdosen ytterligare en dag i veckan. Glädjen och sammanhållningen i laget är på topp efter en mycket fin säsong.
- Vi kör 4-3-3 och spelet bygger mycket på offensiven i första hand. Det är klart att allt blir mycket roligare då. Men också ombyggnaden som skett på Lindvallen bidrar till trivseln med ny och fräsch anläggning, säger Linda Csagola.
- Som jag vet i dag är det ingen av tjejerna som lämnar laget och vi har några nyförvärv på gång också. Jag tror det kommmer att gå bra för oss i tvåan.

Flytet tillbaka

Herrarna åkte ur trean förra året och motflytet präglade hela säsongen med skador och uddamålsförluster.
- Vi har fått tillbaka flytet som vi inte hade ifjol. Den här säsongen har vi istället vunnit många matcher med uddamålet. Men det är också en kombination av bra träning och tron på oss själva. Det är många matcher som vi avgjort i slutet, säger Jörgen Svan.
- Vi har haft svackor i år också, men på något sätt har vi hållit ihop laget. Och jobbar man hårt får man studsarna med sig, så flyt förtjänar man. Jag tror också vi får behålla i stort sett hela laget till nästa säsong

Överskott

Anders Liljekvist är inne på sin andra säsong som ordförande i klubben. Och det har inte alltid sett så här bra ut i föreningen.
- För några år sedan var likviditeten under all kritik och vi låg efter med betalningar. Kassör Segerberg fick trolla många gånger för att få ihop det. Men det har succesivt blivit bättre och bättre och i år kommer vi - trots fler lag igång och högre kostnader - att få ett överskott, säger Liljekvist.
- Sedan har det betytt mycket att vi fick en U23-landskamp för damer på Lindvallen. Vi uppmanades inför turneringen och fick hjälp av fotbollförbundet att rusta anläggningen. Och det har gjort att vi tjänat minst tio år i planeringen av Lindvallen.
HÅKAN ERIKSSON

Mer läsning

Annons