Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Jag blev väldigt ren och då var det enkelt att slå dit den”

/

Annons

Faluns högerback Magnus Korsgren brukar göra några mål varje säsong, men frågan är om han gjort något viktigare än Faluns segermål till 2-1.
- Den satt skönt, säger Korsgren.

- Men oj vad trött jag var på slutet. I vanliga fall när jag är trött brukar jag gömma mig, men det gick inte den här gången.
Magnus Korsgren hade fått order från början att skifta position med Tomas Johansson. Båda skulle spela back respektive högerbreddare.
- Det var för att vi skulle kunna fylla på och jobba i skift, tills vi inte såg några vinster längre med skiftandet. Jag tycker det funkade bra ända till slutet av matchen när jag inte orkade riktigt, säger Korsgren.
- Det var en väldigt bra lösning i dag. På längre sikt vet jag inte, det beror mycket på motståndet också, kommenterar Faluns tränare Peter Moberg, det lyckade samarbetet på högerkanten.

Enkelt att slå dit den

Faluns segermål spelades alltså in av Magnus Korsgren sex minuter in i den andra halvleken.
Linus Bolin drev upp en boll på vänster kanten och spelade in till Korsgren som väldigt fri till höger i straffområdet kunde dunka in den ostört.
- Jag hade bevakning först när Bolin hade bollen och då trodde jag att det var kört. Men sedan försvann markeringen plötsligt och jag blev väldigt ren och då var det enkelt att slå dit den, säger matchvinnaren.

Mer läsning

Annons