Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvarnsveden lika bra i andra finalen

Annons

Nu har Dalkurd vunnit allt som går att vinna i år. Segern i division 3 säkrades i lördags och på onsdagskvällen jublades det över att det också blev seger i Swedbank Cup.
Dalkurd vann den första finalen mot Kvarnsveden med 2-0, men i den andra finalen fick man kämpa hårt innan det till slut blev en ny seger, nu med 3-2.

Kvarnsveden visade redan från start att det fanns hopp om att kunna hämta upp tvåmålsunderläget från den första finalen. Chansen ökade när Dalkurds spelmotor Seyhmus Abic tvingades lämna planen redan efter fem minuters spel.
Nu kunde ändå Dalkurd ta ledningen när Tobias Redhe höll sig framme efter att KIK-målvakten Johan Höjer tvingats lämna retur på ett närskott.

Kvittering

Nio minuter före paus kom kvitteringen genom Alexander Johansson och efter paus var det Kvarn-sveden som tog kommandot. Ändå var det Dalkurd som gjorde 2-1 på en kontring.
- Det hör inte till vanligheterna att vi gör mål på kontringar,säger Tomas Blomberg, Dalkurds tränare.
Tio minuter före slutet kunde Kvarnsveden rättvist kvittera till 2-2 när Simon Stenberg säkert satte en straff i mål.
Det fick Dalkurd att tända till och en avslutande press mot KIK-målet gav 3-2 genom Mesut Agirman.
- Vi gjorde vår sämsta match för året, men samtidigt måste jag påpeka att Kvarnsveden gjorde en bra match, säger Tomas Blomberg.
Matchen visade vad Seyhmus Abic betyder för Dalkurd. Mycket konstruktivt försvann när han tvingades lämna planen.
Kvarnsveden gjorde en bra match och var värt minst oavgjort. Spelarna var mycket besvikna när slutsignalen gick, så besvikna att de först inte ville stanna på planen när DFF:s Sven-Olof Zetterström skulle dela ut medaljer och prischeckar efter matchen.
Lite glädje borde det finnas i KIK. Finalplatsen innebär ju att laget tillsammans med Dalkurd får representera Dalarna i nästa års Svenska Cupen.

SVEN-ERIK KARLSSON

Mer läsning

Annons